Komunalni radnik prije povišice zarađivao je 724 eura, evo kolika će mu sada biti plaća

Foto: DepositPhotos

Komunalni radnik prije povišice zarađivao je 724 eura, evo kolika će mu sada biti plaća

Paket mjera vezan za povećanje osnovice, dodataka i neoporezivih primitaka iznosi 9,8 milijuna eura za 2023. godinu.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković izjavio je u srijedu da paket mjera dogovoren sa sindikatima, koji se odnosi na povećanje osnovice, dodataka i neoporezivih primitaka, usklađivanje koeficijenata i uvjeta rada iznosi 17,8 milijuna eura (133,5 milijuna kuna).

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i Uprava Holdinga jučer su sa sindikatima dogovorili povećanje osnovice za plaće po modelu pet posto od 1. siječnja plus tri posto od 1. srpnja.

“Paket mjera vezan za povećanje osnovice, dodataka i neoporezivih primitaka iznosi 9,8 milijuna eura za 2023. godinu. Paket vezan za usklađivanje koeficijenata i uvjeta rada, problem koji nije riješen posljednjih dvadesetak godina, iznosit će dodatnih osam milijuna eura godišnje”, istaknuo je Novaković nakon potpisa sporazuma sa sindikatima slijedom uspješnog završetka mirenja.

Osnovna plaća za komunalnog radnika koji nema staža, niti uzdržavane članove obitelji, a plaća prirez, bez dodataka na smjenski rad, rad subotom, nedjeljom i blagdanom – iznosila je prije povećanja 624 eura neto plus 100 eura naknade za prijevoz i prehranu, što je ukupno 724 eura ili 5450 kuna.

Nakon postignutog dogovora i povećanja materijalnih prava, novi neto iznos je 670 eura plus 166 eura naknade za prijevoz, prehranu i 1/12 godišnje neoporezive nagrade. To je ukupno 836 eura ili 6300 kuna, rečeno je Hini u Zagrebačkom holdingu.

Izvor: Poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Tagovi: Zagreb, plaća, euro
Četvrtak, 02.02.2023. / Poslovni dnevnik