Koliko ćete platiti testiranje na koronu?

Koliko ćete platiti testiranje na koronu?

Sve češće se čuje da će za putovanja trebati potvrda da niste zaraženi koronavirusom. Pomorcima za ukrcaj na brod, primjerice, takva potvrda već treba, a mogu se čuti i najave da će Hrvatska tražiti od turista da na granicu dođu s takvom potvrdom. 

Od početka epidemije mnogi su se raspitivali, zabrinuti za svoje zdravlje, mogu li se negdje testirati bez liječničke uputnice i ako nemaju simptome bolesti. Spremni su bili za to platiti, ali ih se uvjeravalo da je to nemoguće, piše Index. Međutim, bez ikakve najave ili obavještavanja javnosti Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar bacio se u biznis s testiranjem na covid, uz plaćanje, naravno. 

Rezultati u roku od 24 sata

"Test košta 1506 kuna. Ne trebate se najavljivati. Samo dođite u naš drive-in s maskicom, uzet ćemo vam bris i podatke i rezultati su gotovi za 24 sata", rekli su nam u Andriji Štamparu. Testiranje se radi istim testovima kao i kada dođete s liječničkom uputnicom pa je i pouzdanost jednaka. Jedina razlika je što nakon testiranja, ako dolazite svojom voljom i bez uputnice, morate na blagajnu da biste platili test.

Primaju kartice, rade i nedjeljom

"Sve primamo. I gotovinu i kartice", rekli su nam u Andriji Štamparu. 

Rade, naime, sedam dana u tjednu od 7.30 do 19 sati pa svatko tko želi platiti 1500 kuna i doznati svoj covid-status to može napraviti brzo, jednostavno, ali ne baš jeftino.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 08.05.2020. / index.hr