Kanadski Hrvati prikupljaju novac za Banovinu, cilj kampanje premašen u samo nekoliko sati

Kanadski Hrvati prikupljaju novac za Banovinu, cilj kampanje premašen u samo nekoliko sati

Nakon tragičnog potresa koji je uzdrmao cijelu Hrvatsku te razorio sela i gradove Banovine, u Kanadi su se mobilizirali kanadski Hrvati, njihovi potomci, ali i šire društvo

Najnoviji prilog od 100 000 kanadskih dolara uplatila je jedna od vodećih kanadskih sjeverno-američkih financijskih institucija CIBC preko kanadskog Crvenog križa.

Na čelu poslovne grupe CIBC (Canadian Imperial Bank of Commerce) kanadski je poslovni čovjek hrvatskog podrijetla Victor Dodig.

“Potres u Hrvatskoj zahtjeva hitni odaziv svih ljudi pozivu za pomoć nastradalim područjima. Usred ove katastrofe priključujemo se našim klijentima i članovima tima koji su već podržali prikupljanje sredstava za nastradale u potresu“, ističe gosp. Dodig čiji su roditelji imigrirali u Kanadu iz Hercegovine šezdesetih godina.

Kanadsko-hrvatska gospodarska komora, čiji je aktivni član Victor Dodig, pridružila se grupi drugih organizacija iz dijaspore iz cijeloga svijeta koje prikupljaju novčana sredstva preko GoFundMe platforme. Do sada su s raznih strana svijeta od više od 20 organizacija zajedno prikupili 117.063 kanadskih dolara.

Najbolji je primjer solidarnosti i humanitarnog aktivizma kampanja na GoFundMe platformi u cijeloj Kanadi koja je već četvrti dan zaredom broj jedan. Do sada je prikupljeno oko 180.000 kanadskih dolara iz svih dijelova Kanade. Nakon potresa, ujutro po kanadskom vremenu, otvorena je GoFundMe kampanja koja je sljedećih nekoliko dana postala broj jedan u Kanadi.

Prema riječima Mirjane Mesić-Jerković, medicinske sestre iz Mississauge koja je započela kampanju, cilj im je bio 5000 dolara koji je premašen za nekoliko sati. “Ovo je bila ideja koja je prvo pala na pamet mome suprugu ujutro kada smo čuli o potresu. Iskrena nam je namjera bila pomoći unesrećenom narodu, a svi koji su se odazvali, donirali, podijelili kampanju na svojim društvenim mrežama te svi koji su molili, upravo oni zaslužuju pohvale”, ističe ova skromna humanitarka čiji su roditelji porijeklom iz Like.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen iz Večernjeg lista.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 04.01.2021. / www.vecernji.hr