Kako zadržati mlade u Hrvatskoj - Mreža mladih Hrvatske predala zahtjeve Vladi

Kako zadržati mlade u Hrvatskoj - Mreža mladih Hrvatske predala zahtjeve Vladi

Na Međunarodni dan mladih, Mreža mladih Hrvatske došla je na Markov trg s upozorenjem da su oni stvarna rizična skupina u vrijeme pandemije, imaju ozbiljne egzistencijalne probleme

Mreža mladih odlučila je predati svoje zahtjeve Vladi. "Na taj način želimo predložiti neke mjere za koje mi smatramo da bi poboljašale život mladih u RH i zadržali te iste mlade u Republici Hrvatskoj", kazao je Josip Miličević, predsjednik Mreže mladih Hrvatske.

Poticali bi stabilno zapošljavanje na neodređeno. Studentske radne sate zbrojili bi u staž. Iz Mreže mladih predlažu i stambeno zbrinjavanje mladih kroz dugotrajni povoljni najam i ulaganje u stanogradnju. Uložili bi u strukovno i dualno obrazovanje.

"Završila sam gimnaziju. Radila sam u kafićima, kao konobarica. Kao konobarica mogu pronaći stalni posao, ali to ovisi o vlasniku...", kaže Ana Horvat. Na pitanje ima li komu ostaviti dijete, kad bi sada radila, odgovara: "Nemam ga trenutno baš nigdje ostaviti".

Mlade bi, vele u Mreži mladih, uključili u donošenje odluka. Nemaju, kažu, više ni ministarstvo. "Vidjet ćemo kako će to funkcionirati s državnim uredom za demografiju i mlade, ali da, ministarstva nemamo više", rekla je Jovana Kepčija Pavlović.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala dnevnik.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 13.08.2020. / dnevnik.hr