Kako pronaći smisao, a čak i radost u svakodnevnim obavezama?

Kako pronaći smisao, a čak i radost u svakodnevnim obavezama?

Svakodnevne obaveze stvaraju stres pa samim time sve manje pronalazite smisao za uživanje u onome što radite. No, kako biste si olakšali i naporan dan učinili zanimljivim i ne toliko stresnim potrebno je vrlo malo. Krenite prije svega od sebe i na taj način potaknut ćete i druge oko sebe na promjene koje će svima biti od koristi.

Stvorite pozitivno radno okruženje

U današnjem vremenu pronalazak posla nije jednostavan. Možda ste u situaciji da radite posao koji ne želite i samim time ste nezadovoljni. No, bit je da pronađete smisao pa čak i ako vam se u određenom periodu života nisu sve stvari posložile kako biste htjeli.

Kakav god posao da radite, mnogo stvari možete promijeniti kako biste pomogli drugima i na taj način stvorili ugodnu radnu atmosferu i okruženje. I vi i vaši kolege osjećati ćete se puno bolje. Sreća je u malim stvarima – stvorite mjesto u kojem ćete raditi u veselju, bez stresa i napetostiVrlo je bitno da na radnom mjestu uspostavite dobre odnose sa kolegama i poboljšavate komunikaciju svakodnevno. To je jedan od ključnih elemenata kojim stvarate ugodnu radnu atmosferu kako za sebe tako i za druge.

Radite na sebi

Jedna od glavnih stvari kako biste pronašli smisao u svakom danu je i rad na sebi. Promislite što ste dobro učinili u tom danu i što dobro možete učiniti već sutra. Donesite odluku da ćete uživati u svakom trenutku pa čak i u onom koji se isprva čini kao veliki izazov. Jer ti su trenuci za vas najveća prilika za rast i rad na sebi.

Ako vas ispunjava fizička aktivnost odvojite barem pola sata u svakom danu ili barem u svakom drugom danu za primjerice šetnju, vožnju biciklom ili čitanje knjige. Radite ono što volite jer ćete na taj način pozitivnu energiju prenijeti i na druge.

Ostvarite sebe i u odnosima s drugim ljudima i pokušajte biti bolji, čvršći i stabilniji nego što ste bili jučer. Ne dozvolite da vas drugi sputavaju u vašim ciljevima i planovima, već tražite ljude koji će vas podržati i poticati u vašem napretku.

Budite optimistični

Loše stvari se događaju jer je to sastavni dio života. No, pokušajte svaku situaciju sagledati optimizmom i u svakom lošem danu pronaći barem jednu pozitivnu stvar. O kakvoj god situaciji se radi – ona uvijek ima dvije strane.

Možda ste na poslu imali sastanak koji je prošao puno gore nego što ste očekivali. Ali to ne znači da će tako biti i drugi put. Pokušajte sami sebe istrenirati s nekoliko pitanja koja će vas potaknuti na razmišljanje i pomoći vam da nađete određenu dozu sreće čak i onda kad mislite da je to nemoguće. Primjerice “Što sam mogao napraviti bolje?”, “Je li sve tako crno kao što sad izgleda?” ili “Što mogu naučiti iz ovog iskustva i promijeniti u budućim izazovima s kojima ću se susresti?”

Koliko god ponekad izgleda teško i nemoguće pronaći određenu dozu radosti i zadovoljstva uz svakodnevne obaveze, uz trud i želju sve je moguće. Počnite od sebe, stvarajte ugodnu radnu atmosferu i pokušajte iz svih situacija u kojima se nađete pronaći barem jednu dobru stvar.

Vijest je prenesena s portala womeninadria.com

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 19.08.2020.