"Jednorog" Amagi za prvi razvojni centar izvan Indije odabrao Hrvatsku

Foto: Facebook.com/amagimedia

"Jednorog" Amagi za prvi razvojni centar izvan Indije odabrao Hrvatsku

Dok dobar dio domaćih tehnoloških kompanija svoja sjedišta seli izvan domovine, svjedočimo velikoj i važnoj vijesti za Hrvatsku. Indijski “jednorog” Amagi odlučio je svoj prvi istraživačko-razvojni centar izvan Indije otvoriti upravo u Hrvatskoj, odnosno u Zagrebu.

Ured je tek otvoren, a zapošljavanja bi uskoro trebala početi, kažu iz medijsko-tehnološke tvrtke osnovane 2008. koja pruža usluge emitiranja sadržaja “u oblaku” i rješenja ciljanog oglašavanja za emitiranje na TV-u i streaming platformama.

Odlična lokacija

Riječ je, dakle, o svjetskom SaaS lideru koji pruža video rješenja “u oblaku”. Doduše koliko će točno ljudi u Hrvatskoj zaposliti i koliko će ovdje investirati, nismo uspjeli doznati. Međutim, iz kompanije poručuju da su se za Hrvatsku odlučili jer su već surađivali s našim stručnjacima pa su suradnju odlučili iskoristiti za daljnji razvoj.

“Visoka razina produktivnosti hrvatskih stručnjaka, uz dobar balans privatnog i poslovnog života čini Hrvatsku odličnom lokacijom za uspješnu visokotehnološku kompaniju poput Amagija. Planiramo se širiti i činit ćemo to u i izvan Hrvatske”, kaže Sanjay Kirimanjeshwar, potpredsjednik Amagija zadužen za marketing.

Što će razvojnog centra u Zagrebu tiče, kaže da je teško ići u detalje oko razvoja proizvoda. “No ono što možemo potvrditi je da će njihov rad biti ključan u ubrzanju rasta streaming TV-a i FAST-a, posebno u tehnologijama koje uključuju big data, UHD Graphics, Dolby Vision, JPEG-XS, strojno učenje i personalizaciju”, otkriva Kirimanjeshwar.

Centar u Zagrebu vodit će Igor Marinić, Marko Horvat i Danijel Perić, a on bi trebao indijskoj kompaniji omogućiti jače širenje na europsko tržište.

“Zahvaljujući centru za istraživanje i razvoj u Hrvatskoj, bit ćemo bliže našim korisnicima i moći ćemo im ponuditi tehnološku podršku koju trebaju u stvarnom vremenu”, istaknuo je Baskar Subramanian, izvršni direktor i suosnivač Amagija, kompanije koja svoja rješenja prodaje u više od 40 država svijeta, a na čijoj se listi klijenata nalaze ABS-CBN, AccuWeather, A+E Networks UK, Cinedigm, Cox Media Group, Crackle Plus, Fremantle i brojne druge tvrtke.

O dolasku Amagia u Hrvatskoj javno se nije znalo, no da se na pripremama već neko vrijeme radilo govori uvid u Sudski registar iz kojega je vidljivo da je kompanija u Zagrebu (Amagi Eastern Europe d.o.o.) osnovana još u travnju prošle godine.

Ostatak vijesti pročitajte na Poslovni dnevnik.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 13.01.2023. / Poslovni dnevnik