Jedan hrvatski dućan posegnuo za radikalnom mjerom: 'Nedostaje radnika, ali ih i poslodavci ne žele pošteno platiti'

Screenshot: Siniša Kovačić

Jedan hrvatski dućan posegnuo za radikalnom mjerom: 'Nedostaje radnika, ali ih i poslodavci ne žele pošteno platiti'

'Usluga rezanja ne obavlja se od 18 do 21 sati', napisali su u obavijesti

Da radnika nedostaje je opće poznata činjenica, a jedan je dućan otišao toliko daleko da su svoje kupce obavijestili kako poslijepodne ne režu salame i sireve jer im nedostaje radnika.

"Usluga rezanja ne obavlja se od 18 do 21 sati", napisali su u obavijesti, a fotografiju je objavio Siniša Kovačić, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže te pritom napisao:

"Realnost. Nedostaje radnika, ali ih poslodavci ne žele pošteno platiti, zatvoriti trgovine nedjeljom i dopustiti radnicama (jer uglavnom žene rade u trgovinama) da budu sa svojim obiteljima, odu na misu, objeduju s voljenima, odu na izlet… I zato nam radna snaga odlazi. Jer nisu samo potplaćeni, nego i preopterećeni. Frapirao me podatak da je u proteklih 10 godina samo u Njemačku otišlo više do 220.000 građana Hrvatske pa ih je sada samo u toj EU članici gotovo pola milijuna. Tužno."

Izvor: net.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 05.07.2022. / net.hr