Izvršni direktor štrajka glađu jer radnici nisu dobili dvije plaće

Izvršni direktor štrajka glađu jer radnici nisu dobili dvije plaće

Dragutin Varga je izvršni direktor Itas prvomajske od 1. siječnja ove godine. Radnicima ivanečke tvornice "Itas prvomajska" dva mjeseca kasne plaće, a račun tvrtke je blokiran, zbog čega Varga štrajka glađu, a u izjavi za Hinu kaže da to čini u interesu radnika i nastavka proizvodnje.

„Štitim interese svojih radnika i zamolio sam ih da me podrže, jer će se firma ugasiti ako proizvodnja stane. Oni me podržavaju i kažu da će raditi i dalje, a meni kažu da pokušam potražiti pomoć od vlade ili ministarstva”, kaže Varga, a prenosi poslovni.hr

Prema informacijama koje Varga iznosi, Itas prvomajska u blokadi je od prošlog tjedna - račun poduzeća najprije je blokirala banka zbog oko 48 tisuća kuna, a nakon toga i komunalno poduzeće koje je obračunalo kamate od 2012. sve do ove godine, u iznosu od 418 tisuća kuna.

Varga je izvršni direktor Itas prvomajske od 1. siječnja ove godine. Firma se prema njegovim riječima u problemima našla zbog toga što prošle godine nije radila punim kapacitetom.

"Manjkalo je posla, ali nije se za njim išlo i to se odrazilo na likvidnost. Potvrda toga da se moglo je činjenica da smo za mjesec dana uspjeli nabaviti više posla, i to za strane partnere, nego u zadnja četiri mjeseca prošle godine", kaže Varga.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je pak u četvrtak kako će u sljedećih nekoliko dana analizirati probleme s kojima se Itas suočava te je uvjeren kako će ih ta tvrtka uspjeti prebroditi.

"Uzet ću malo vremena u sljedećih nekoliko dana i analizirati o kakvim se točno problemima radi", rekao je Horvat odgovarajući prije sjednice Vlade na novinarsko pitanje o Varginu štrajku glađu.

Podsjetio je da je u toj tvrtki bio prije otprilike šest mjeseci, kada je na pragu bila "dobra ideja o proizvodnji punionica za električna vozila".

"Sa slovenskim partnerom ta je proizvodnja krenula i uvjeren sam da će se nastaviti i da će ITAS uspjeti prebroditi ove probleme koji, prema informacijama koje imam, nisu nepremostive prirode", kazao je Horvat.

Članak je prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 07.02.2020. / www.poslovni.hr