Izvor iz Vlade tvrdi da će novca za pomoć radnicima biti i za svibanj

Izvor iz Vlade tvrdi da će novca za pomoć radnicima biti i za svibanj

Poduzetnici se pitaju ovih dana zašto isplate sredstava za mjere za očuvanje radnih mjesta kasne? Mnogi od onih kojima su ipak stigle nisu dobili pune iznose. 

Mjere pomoći za ožujak su isplaćene do 15. travnja. Sada je 15. svibanj prošao, a novac još nije isplaćen svima koji imaju pravo na pomoć od 4000 kuna po radniku. 

Iz Vlade odbacuju tvrdnju da novca neće biti, kažu da je novac osiguran i za isplate u svibnju koje će ići u lipnju.

- Ostalo je isplatiti još oko 700 milijuna kuna i to će ići sljedeći tjedan. Za razliku od prvog kruga, rade se provjere preko Zavoda za mirovinsko osiguranje i Porezne uprave, pa zato duže traje. Provjeravamo broj zaposlenih u svakoj tvrtki koja je tražila pomoć. Onih koji nisu dobili puni iznos za sve radnike, također ne trebaju brinuti iako se radi o manjem broju slučajeva jer se može dogoditi da u jednoj tvrtki nije provjereno jesu li baš svi radnici zaposleni. Novac je pušten za siguran dio, a čim se provjeri i ostatak, novac stiže. Moramo raditi te provjere kako bi izbjegli nepravilnosti. Novac je osiguran i za travanj i za svibanj u proračunu i poduzetnici ne trebaju brinuti - izjavili su u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava. za 24sata.

Za travanj bi u svibnju trebalo pomoć dobiti oko 570.000 radnika. Već je isplaćena oko 1,6 milijardi, a preostalo je navedenih 700 milijuna. Isti izvor kaže da je osiguran novac i za kredite za likvidnost, a da se zahtjevi obrađuju. Tvrde da raspisivanje izbora i raspuštanje Sabora neće utjecati na pomoć. Podsjetimo, mjere su planirane do početka lipnja, a nakon toga nisu, ali je otvorena mogućnost da se neke nastave.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen iz 24sata.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 18.05.2020. / www.24sata.hr