Iz Pevexa poručuju: Želimo neradnu nedjelju i ne planiramo otpuštati

Iz Pevexa poručuju: Želimo neradnu nedjelju i ne planiramo otpuštati

Predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević pozvao je vladajuće da reguliraju pitanje rada nedjeljom zakonom o radu i zakonom o trgovini

Trgovački lanac Pevex poziva na zakonsku regulaciju pitanja rada nedjeljom, pri čemu se zalažu da ona bude neradna po uzoru na Austriju, objavili su iz tog trgovačkog lanca.

Pojedini trgovački centri poručili su da će zbog neradne nedjelje biti primorani otpuštati zaposlenike, no Pevex u svom priopćenju ističe da oni to neće napraviti.
“Prijetnje otpuštanjem zbog neradne nedjelje nikada nisu odaslane iz Pevexa”, poručili su iz tvrtke.

Napominju kako se zalažu za neradnu nedjelju ne samo zbog zastupanja obiteljskih vrijednosti i društveno odgovornog poslovanja, već i zato što analize pokazuju kako zadovoljstvo radnika diže produktivnost i nadoknađuje neznatne gubitke zbog nekoliko neradnih dana u mjesecu.

"Nećemo zbog zabrane rada nedjeljom otpustiti niti jednog radnika već ćemo kvalitetnije iskoristiti njihov fond sati. Bez obzira na simbolične gubitke prihoda želimo zadovoljne radnike koji će provoditi nedjelje sa svojim obiteljima”, izjavio je Lovrinčević.

Odlukom Stožera civilne zaštite u Hrvatskoj je kao protuepidemijska mjera zabranjen rad trgovačkih lanaca nedjeljom te oni tako nisu radili već treću nedjelju zaredom.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen iz Večernjeg lista.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 20.05.2020. / www.vecernji.hr