'IT Slavonci' imaju posla, ali nemaju dovoljno radnika pa odbijaju poslove

'IT Slavonci' imaju posla, ali nemaju dovoljno radnika pa odbijaju poslove

Saša Salamon, vlasnik vukovarske IT tvrtke Code Consulting, kaže da je njegova tvrtka i ove godine zaposlila nekoliko mladih osoba, a da će i sljedeće godine zaposliti 10-20 novih radnika.

U proteklih nekoliko desetljeća Slavonija je izgubila najveći dio svoje industrije tako da se prilika koja se sada pruža kroz IT sektor ne smije propustiti. Rečeno je to na predstavljanju u Vukovaru Udruge za promicanje i razvoj ICT sektora Vukovarsko – srijemske županije – VVIT. Radi se o udruzi koja okuplja predstavnike nekoliko IT tvrtki s područja najistočnije hrvatske županije, a koji žele promovirati IT industriju što bi trebalo rezultirati većim interesom mladih ljudi i novim poslovima, piše Večernji list.

- Primijetili smo kako u našoj županiji radi dosta IT tvrtki ali koje su tihe u svojoj promociji iako kvalitetno i vrhunski rade za cijeli svijet. Kroz ovu se udrugu želimo povezati kako bismo bolje radili. Veoma nam je važno što imamo podršku ključnih dionika u društvu poput gradonačelnika i župana. Događa nam se situacija da IT tvrtke s područja naše županije rade za cijelu Hrvatsku i svijet dok gospodarski subjekti za neke svoje subjekte angažiraju tvrtke iz Zagreba, rekao je predsjednik Udruge VVIT Vice Božić.

Dopredsjednik udruge Saša Salamon, koji je i vlasnik vukovarske IT tvrtke Code Consulting, istakao je kako oni kroz udrugu žele pomoći umrežavanju, razmjeni znanja i iskustava između ICT tvrtki s područja Vukovarsko – srijemske županije ali i stvaranju preduvjeta za zapošljavanje i ostanak ICT stručnjaka na ovom prostoru.

- Na području naše županije trenutno posluje 50-ak ICT tvrtki koje posluju s cijelim svijetom. Međutim, svi se suočavamo s nedostatkom radne snage tako da radi toga problema smo često prinuđeni i odbijati razne projekte jer ne možemo ispoštivati tražene rokove, rekao je Salamon dodajući kako je njegova tvrtka i ove godine zaposlila nekoliko mladih osoba, a da će i sljedeće godine zaposliti 10-20 novih radnika...

Ovu i slične vijesti pronađite na poslovni.hr

Petak, 11.10.2019. / poslovni.hr