Istraživanje kaže: Rad od kuće povećava opasnost od kibernetičkih napada

Istraživanje kaže: Rad od kuće povećava opasnost od kibernetičkih napada

Hakeri su tijekom krize s koronavirusom napali više tvrtki kako bi iznudili otkupnine, pokazuje jedno njemačko istraživanje.

Studija Kriminološkog istraživačkog instituta Donje Saske (KFN) otkrila je da je rad od kuće i korištenje privatnog hardvera i softvera slaba točka u kibernetičkoj sigurnosti tvrtki. Jedan od uobičajenih načina na koji zlonamjerni softver ulazi u sustav tvrtke je kada radnici u kućnim uredima primaju poruke zaražene zlonamjernim softverom.
"Zaraženo računalo služi kao most u mrežu tvrtke"

"Ovo je visoko profesionalan posao u kojem napadači mogu ciljati tisuće potencijalnih žrtava odjednom", objasnio je Rüdiger Trost iz sigurnosne tvrtke F-Secure.

"Ako je računalo zaraženo, ono služi kao most u mrežu tvrtke. Napadači napreduju u mreži te identificiraju i inficiraju daljnja računala i pokušavaju otkriti u koje su poduzeće provalili kako bi odredili iznos otkupnine", dodao je Trost.

Autori izvješća anketirali su ukupno 5000 tvrtki s više od deset zaposlenih. Više od 600 tvrtki ponovno je sudjelovalo u naknadnom istraživanju od srpnja do rujna prošle godine.

Šezdeset posto njih izjavilo je da su morali odgovoriti na barem jedan kibernetički napad u prošloj godini. Ove brojke ne uključuju napade koji su automatski spriječeni, na primjer putem vatrozida.

Ovu i slične vijesti pronađite na linku.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 15.09.2021. / index.hr