Istarski stožer inzistira na popuštanju mjera: Objavili su što točno žele

Istarski stožer inzistira na popuštanju mjera: Objavili su što točno žele

Istra je po kriterijima EU ušla u narančasto područje s obzirom na broj slučajeva korone, danas su na presici tražili popuštanje mjera, piše Poslovni dnevnik.

'Uvjeren sam da će nam to biti omogućeno. Istarska županija ide prema zelenoj boji', poručio je na današnjoj pressici šef Stožera Dino Kozlevac.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić rekao je da je borba protiv pandemije još jedan pokazatelj da je Istra posebna.

'Ako su naši građani i struka dokazali da mogu voditi bitku s pandemijom, ne vidim zašto se ne bi primjenjivao regionalni pristup', rekao je Miletić.

Kozlevac je istaknuo da se Istra prije svega zalaže za otvaranje teretane i omogućavanje sporta na otvorenom od ponedjeljka, kao i za to da se svim kafićima omogući prodaja kave za van.

O otvaranju kafića

Po pitanju otvaranja kafića Kozlevac je rekao da ga podržava, ali stupnjevito, na temelju struke, tijekom veljače, pod uvjetom da brojke budu dobre, prenosi Glas Istre.

Što se tiče škola, rekli su da će odluku objaviti do kraja dana ili sutra. Podsjetimo, neslužbena informacija je da Istra nije sklona tome da sva djeca idu na nastavu uživo.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 28.01.2021.