Istakni svoje rezultate i osiguraj razgovor za posao

Istakni svoje rezultate i osiguraj razgovor za posao

Puno je savjeta kako napisati dobar životopis, istaknuti se u masi te kako da potencijalni poslodavac izdvoji baš tvoj i pozove te na razgovor za posao. Ipak, postoji jedan način koji mi je i samoj odmah osigurao više poziva na intervju.

Životopisi se mogu isticati svojim vizualnim i sadržajnim dijelom. Opis posla i uvjeti neka ti posluže kao šalabahter te shodno tome prilagodi kako ćeš se predstaviti. Ono što ima veliki utjecaj u isticanju je također spominjanje svojih rezultata i postignuća. Napiši svoje ideje koje su rado prihvaćene i implementirane u poslovanju, na koji si način ubrzao određeni dio procesa ili pak uštedio vrijeme.

Jedan od najučinkovitijih načina za privući pažnju su ipak brojke, naravno, ukoliko je moguće da njima prikažeš svoje rezultate. Svoja postignuća izrazi u postocima, valutama ili u nekom drugom prikladnom obliku. Privući ćeš pažnju i pokazati koliko si kvalitetan kandidat. I sama sam ubrzo vidjela efekt isticanja svojih rezultata na prethodnim radnim mjestima – dobila sam više poziva na razgovor za posao, a jedno od prvih pitanja je bilo upravo to – kako ste postigli vaše rezultate.

Poslodavci žele čuti ono što imaš sposobnost postići i kako si došao do tih rezultata jer im je to svojevrsni dokaz i utjeha da to možeš ponoviti. Istakni svoje rezultate što konkretnije — brojčano, u postotku, vremenski — i ne sumnjaj da će ti to pomoći da te pozovu na intervju za posao koji želiš.

 

Martina Raškaj

Savjetnica za životopis i zapošljavanje

[email protected]

Facebook grupa Moj novi CV

Ponedjeljak, 02.09.2019.