Intervju s Ivanom Vidasom, Business Development Managerom za Hrvatsku u tvrtki Unija računovodstvena kuća

Intervju s Ivanom Vidasom, Business Development Managerom za Hrvatsku u tvrtki Unija računovodstvena kuća

Unija je međunarodna računovodstvena kuća, koju odlikuju visoko kvalitetne usluge i suvremena rješenja te visok stupanj zadovoljstva i povjerenja, kako stranaka tako i stručne javnosti.

Ukratko razvoj karijere unutar organizacije:

Svoju karijeru unutar organizacije počeo sam graditi prije točno godinu dana. Započeo sam kao računovođa za plaće, u odjelu za plaće i odmah sam, osluškujući potrebe i želje naših partnera, uočio mogućnost za povećanja opsega poslovnih aktivnosti. Sljedeći korak bio je logičan i ubrzo sam izgradio Odjel obračuna plaće i kadrovske administracije i time postao Voditelj Odjela. Takva nadogradnja pokazala se vrlo učinkovita, jer smo u kratkom roku dobili nove klijente koji su prepoznali sve prednosti u našoj suradnji. Moja prethodna radna iskustva bila su odlična podloga i dala mi osnovne smjernice za razvoj poslovanja u Uniji a vodstvo tvrtke odmah je prihvatilo moje poslovne ideje. To me dovelo do treće stepenice razvoja u Uniji, pa sada nosim titulu Business Development Managera. Nova funkcija donijela je još više odgovornosti i radnih zadataka. Kao Business Development Manager postao sam prva kontaktna točka za nove i postojeće klijente i nosim odgovornost za informiranje klijenata o uslugama naše tvrtke, prepoznavanje novih poslovnih prilika, traženje novih klijenata, ugovaranje sastanaka s istim te ispitivanje i zadržavanje zadovoljstva postojećih klijenata. Uz navedeno, odgovoran sam za praćenje tržišta i prilagođavanje poslovanja trenutnim zahtjevima i potrebama klijenata.

Nekoliko uvodnih informacija o Vašoj organizaciji: 

Unija računovodstvena kuća rastuća je tvrtka koja nudi usluge vođenja računovodstva, obračuna plaća i savjetovanja organizacijama svih veličina. Unija svoje usluge pruža na 14 tržišta centralne i istočne Europe.

Sami djelokrug rada tvrtke je vrlo kompleksan i obuhvaća sve segmente od osnivanja poduzeća, kvalitetno obavljanje računovodstva na pojedinačnom tržištu u skladu s lokalnim zakonima, porezno, računovodstveno i poslovno savjetovanje, obračun plaća, kadrovske usluge i upravljanje s kompletnom dokumentacijom pomoću Unija Smart Accounting sustava. U sklopu pružanja što bolje  usluge našim klijentima razvili smo napredan sustav računovodstva Unija Smart Accounting. Unija Smart Accounting nadilazi okvire klasičnog računovodstva, s obzirom da smo klasično računovodstvo nadogradili suvremenom informatičkom tehnologijom i specijaliziranim stručnjacima. U sustavu Unija Smart Accounting potrebna su 24 sata od zaprimanja dokumenta do konačne obrade podataka. Na taj način imamo nadzor nad svim dokumentima u regiji na jednom mjestu, usporedbu lokalnih zakona za cijelu Adriatic i CEE regiju (centralna i istočna Europa), preventivni porezni pregled i unutarnju reviziju poslovanja pojedinačnih poduzeća i grupa poduzeća.

U Hrvatskoj trenutno imamo 20 zaposlenih, a u Odjelu obračuna plaća i kadrovske administracije 6 zaposlenih, ali radimo na tome da se ta brojka poveća. U stalnoj smo u potrazi za educiranim i stručnim kadrovima te se nadamo daljnjem rastu i razvoju.

Kako biste opisali viziju i misiju poslovanja tvrtke?

Unija ima najveću i najrazvijeniju mrežu poslovnih jedinica i na taj način pokrivamo cijelu Hrvatsku i regiju, područje bivše Jugoslavije. Razvili smo najsuvremeniju  tehnologiju koja kako našim strankama, tako i nama, garantira odlučujuću prednost u području računovodstva. Svojim zaposlenicima osiguravamo radnu sredinu i poslovnu kulturu na koju smo svi zajedno jako zadovoljni i predani u ispunjavanju svih zahtjeva naših klijenata. Potičemo otvorenu komunikaciju jer je to jedan od najvažnijih elemenata pozitivne radne atmosfere.

Neprestano radimo i potičemo promjene kojima će naš rad biti još svestraniji, napredniji i bolji, kako bi pridonijeli napretku sredine u kojoj živimo, društva, ali i cijelog svijeta.

Naša misija je, s jedne strane, pružati visoko kvalitetne usluge, koje potpomažu što uspješnijem poslovanju, rastu i razvoju naših partnera, a s druge strane poticanje naših zaposlenika ka neprestanom usavršavanju, stjecanju novih znanja, pružanje optimalnih uvjeta rada, stvaranje pozitivne i poticajne radne sredine te kvalitetan život svih zaposlenika. Jedino na taj način, bit će ostvaren dugoročni uspjeh i zavidan ugled tvrtke.

Tko su Vam partneri?

Naši partneri su tvrtke vrlo različitih djelatnosti od trgovačkih lanaca, turističkih agencija, bankarskih institucija, medicinskih tvrtki… Sve više djelatnosti i tvrtki prepoznaje prednosti ovakvog načina poslovanja u segmentu računovodstva i plaća, jer koristeći naše usluge, uz stalnu komunikaciju i savjetovanje, tvrtke se mogu fokusirati na razvoj svog poslovanja, a stručnjacima prepustiti sve poslove vezane uz računovodstvo i isplate plaća. Naši zaposlenici imaju odličnu komunikaciju s partnerima, a svi poslovi se odvijaju uz obostrano zadovoljstvo.

Na koji način vaši zaposlenici pridonose ostvarenju ciljeva Unije?

Svi naši zaposlenici, koji su izuzetni stručnjaci u svom poslu, prepoznali su naše želje i napore u pružanju i stvaranju pozitivnog radnog okruženja, pa sukladno tome, svi daju izuzetne napore u točnom i brzom obavljanju svojih zadataka, uslužnosti i susretljivosti prema našim klijentima i partnerima te neprekidnom učenju i usavršavanju. Međusobna odlična suradnja svih zaposlenika, međusobno uvažavanje, podupiranje i konzultiranje, brzina i točnost pri obavljanju dogovorenih poslova, kod naših partnera izaziva veliko povjerenje, sigurnost i naravno, odlične preporuke pa se iz dana u dan, broj naših partnera sve više širi.

Poticanje svih zaposlenika na razvoj karijere te ostvarivanje njihovih ambicija i očekivanja omogućava stalni napredak tvrtke te svjesnost vlastitog udjela u razvoju i napretku poslovanja što podrazumijeva istu želju za postizanje uspjeha.

Na koje načine motivirate svoje zaposlenike? Imaju li Vaši zaposlenici priliku za razvoj i napredovanje?

Naši zaposlenici su svi visoko motivirani, a odlična uredska atmosfera sigurno je dodatni motiv za uspješno obavljanje zadanih poslova. Svi zaposlenici imaju unaprijed definirane ciljeve, postoji velika fleksibilnost u načinu rada i detaljno je razrađen način nagrađivanja. Kroz probni rad uočavaju se najbolja područja rada svakog pojedinog zaposlenika, gdje mogu dati svoj maksimum,  pa se organizacija formira „s najboljim ljudima“ na pojedinom radnom procesu.

U današnje vrijeme, kada se „radi po cijele dane“, mi našim zaposlenicima dozvoljavamo da sami kreiraju svoje radno vrijeme - klizno radno vrijeme. Također, jedan dan u mjesecu, zaposlenici mogu raditi od kuće što je izuzetno dobro prihvaćeno. Vikendi su slobodni jer smo svi u menadžmentu svjesni važnosti kvalitetnog obiteljskog života svih zaposlenika. Naše zaposlenike potičemo na zdrav život i ulogu bavljenja sportom pa svaki zaposlenik ima priliku sudjelovati na sportskim igrama, koje se održavaju jednom godišnje te ostalim raznim druženjima unutar tvrtke.

Kojim aktivnostima pomažete zaposlenicima da održe ravnotežu privatnog i poslovnog života?

Sve prethodno navedene aktivnosti usmjerene su na održavanje ravnoteže privatnog i poslovnog života. Kvalitetno ispunjeno slobodno vrijeme zaposlenika, bavljenje sportom, zdrava prehrana i „napunjene baterije“ omogućavaju maksimalno angažiranje na poslovnom planu, pozitivan stav i velika motiviranost za rješavanje svih zadataka.

Koji su planovi i projekti u predstojećem razdoblju?

U nadolazećem razdoblju, Unija ima velike planove. Uz neprestano traženje novih partnera,  planiramo pojačanu suradnju s računovodstvenim servisima u Hrvatskoj u vidu otkupljivanja njihovog poslovanja, pogotovo velikih klijenata čije potrebe prerastaju mogućnosti tih servisa jer naša tvrtka zapošljava sve potrebne vrste stručnjaka koji bez problema mogu opsluživati bilo kojeg klijenta. Također, planiramo suradnju sa sveučilištima kako bi mlade ljude ove struke, što prije uveli u realan svijet računovodstva jer je poznato da fakulteti daju teoriju, a za razvijanje mladih stručnjaka praksa je od izuzetne važnosti. I dalje nastavljamo ulaganje napora u razvoj kvalitete usluga koje pružamo svojim partnerima, zapošljavanje novih stručnjaka raznih profila, visoko pozicioniranje i prepoznavanje naših usluga na hrvatskom tržištu kao visoko kvalitetnih. Osim toga, posebno ćemo poraditi na vizualnom identitetu naše tvrtke te definiranju medija putem kojeg ćemo razvijati svoj brend jer u današnje vrijeme ponuđeno je zaista puno načina kako doprijeti do budućih partnera.

Petak, 20.09.2019. / Promo posao.hr