Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u rastu već treći mjesec zaredom

Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u rastu već treći mjesec zaredom

U Hrvatskoj je u veljači industrijska proizvodnja porasla treći mjesec zaredom, i to znatno brže nego mjesec dana prije, što ukazuje na nastavak oporavka proizvodnje nakon lanjskog pada.

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je u srijedu da je industrijska proizvodnja u veljači porasla 3,4 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je u odnosu na veljaču 2020. skočila 4,9 posto, piše portal N1.

To je treći mjesec zaredom kako proizvodnja raste na godišnjoj razini, i to brže u odnosu na 1,8-postotni rast mjesec dana prije.

Rast od 4,9 posto najveći je rast od kraja 2016. godine.

'Niska konkurentnost i dalje će ostati najveći izazov... Naime, iako se industrija, uz građevinarstvo, pokazala otpornijom na trenutnu krizu, njezin udio u hrvatskom gospodarstvu zaostaje za prosjekom EU i usporedivim zemljama. Pri tome je sasvim jasno da će zemlje s jakom i konkurentnom industrijom imati brži i stabilniji oporavak i da već sada ostvaruju veći potencijal rasta', zaključuju analitičari RBA.


Izvor: Portal N1

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 31.03.2021.