IMA DUPLO VEĆU PLAĆU OD PREDSJEDNICE: Jedna pedijatrica u pulskoj bolnici mjesečno zarađuje čak 39.000 kn neto

IMA DUPLO VEĆU PLAĆU OD PREDSJEDNICE: Jedna pedijatrica u pulskoj bolnici mjesečno zarađuje čak 39.000 kn neto

Ove godine je najveća plaća u bolnici u Puli dosegla čak 39.000 kuna.

Zahtjevi za većim plaćama u zdravstvu u javnosti su donijeli pitanja koliku plaću imaju liječnici i medicinske sestre u Hrvatskoj. Tako je Uprava Opće bolnice u Puli uvjeravala javnost da kod njih najveća liječnička plaća sa svim dodacima iznosi 26.300 kuna, što se ispostavilo da nije istina, saznaje Glas Istre. Novinari tog portala proveli su istraživanje o najvećim mjesečnim primanjima medicinskog osoblja i liječnika. Bolnica im je prije par dana dostavila podatke o tome uvjeravajući da je najviša isplaćena neto plaća liječnika specijalista u pulskoj bolnici u 2019. iznosila 26.300 kuna. Zapravo, iznos je mnogo veći.

Ove godine je najveća plaća u bolnici u Puli dosegla čak 39.000 kuna. Čija je to plaća? Pedijatrice koja radi u Jedinici za bolesnu novorođenčad i nedonoščad, a toliko je zaradila samo u lipnju. Kako saznaje Glas Istre, ono što je zaradila u lipnju nije izuzetak jer ista liječnica već dulje vrijeme ima plaću koja nije puno manja od 39.000 kuna.

Vjerovali ili ne, plaća dotične liječnice je u rangu s plaćom Borisa Vujčića, guvernera HNB-a koji mjesečno zaradi oko 40 tisuća kuna. I da, njezina plaća je dvostruko veća od mjesečnih primanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović ili premijera Andreja Plenkovića.


Cijeli članak dostupan na: net.hr

Petak, 30.08.2019.