HUP Udruga ugostiteljstva i turizma: Nastaviti s mjerama za pomoć sektoru

HUP Udruga ugostiteljstva i turizma: Nastaviti s mjerama za pomoć sektoru

HUP je u utorak priopćenjem izvijestio da je 24. ožujka održana izborna skupština HUP Udruge ugostiteljstva i turizma na kojoj je za predsjednika Udruge u još jednom mandatu izabran Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere

Kukurin poručuje kako je nažalost u protekloj godini svjetski turizam doživio najveću krizu u povijesti pa se i HUP morao prioritetno baviti s aktivnostima upravljanja s krizom, piše portal N1.

HUP u priopćenju navodi i kako su programske smjernice Udruge ugostiteljstva i turizma definirane sukladno prioritetnim interesima i u skladu s aktualnom situacijom i očekivanjima od turističke 2021. godine.

Među smjernicama su 'realizacija sezone 2021. uslijed utjecaja covid-pandemije i definiranje režima putovanja', kao i očuvanje radnih mjesta do sezone 2022. kada se očekuje normalizacija poslovanja. 

Važnim pritom ističu potrebu da se i tijekom 2021. nastave covid mjere i potpore Vlade u funkciji očuvanja zaposlenosti i likvidnosti.

HUP Udruga ugostiteljstva i turizma naglašava kako je potrebno 'akcelerirati investicije u turizmu', objašnjavajući da su potpore za investicije u turizmu posebno važne kako bi se potaknula ulaganja i ubrzao nastavak pripremljenih investicija u sektoru, a koje su usporene zbog covid-krize.


Izvor: Portal N1

LinkedIn

LinkedIn
Zapratite nas na LinkedIn-u
https://www.linkedin.com/company/posao-hr

Utorak, 30.03.2021.