HT će otkupiti vlastite dionice za 600 milijuna kuna, evo zašto

FOTO: HT (Press)

HT će otkupiti vlastite dionice za 600 milijuna kuna, evo zašto

HT je najavio da pokreće novi program otkupa vlastitih dionica, u sklopu kojeg planira kupiti njih tri milijuna, za što planira izdvojiti najviše 600 milijuna kuna.

Kako je priopćeno iz HT-a, Uprava je u srijedu odlučila pokrenuti novi program otkupa vlastitih dionica, koji počinje od četvrtka 29. travnja, a trajat će do 22. travnja 2026. godine, piše index.hr.

Prema novom programu, najveći broj dionica koji se namjerava steći tijekom njegova trajanja jest 3.000.000, dok je najviši novčani iznos dodijeljen programu 600 milijuna kuna.

Najviša cijena po kojoj će HT kupovati vlastite dionice ne smije biti iznad 10 posto, odnosno ispod 10 posto prosječne tržišne cijene za dionicu koja je ostvarena tijekom prethodnog dana trgovanja.

Kako se ističe, svrha programa otkupa je povući dionice bez nominalnog iznosa bez smanjenja temeljnog kapitala, pri čemu dolazi do povećavanja udjela preostalih dionica u temeljnom kapitalu, te u manjem dijelu ponuditi da ih steknu zaposlenici u društvu, odnosno u druge svrhe, u skladu s važećim odlukama Glavne skupštine i/ili primjenjive zakonodavne regulative.

Navode i da će se povlačenjem dionica stvoriti koristi za sve dioničare u vidu dodatnog povrata sredstava pored redovite dividende i kroz poboljšanu kapitalnu strukturu društva.


Izvor: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 29.04.2021.