HT bilježi rast prometa i zašpošljava 30-ak novih ljudi

FOTO: HT press

HT bilježi rast prometa i zašpošljava 30-ak novih ljudi

Otkako su u Hrvatskoj uvedene mjere protiv širenja koronavirusa, HT je ostvario povećanje prometa u mrežama i svladao brojne poslovne i izazove za održanje povezanosti korisnika, a trenutno zapošljava 30-ak novih ljudi, ističu iz HT-a na upit Hine o poslovanju u ‘lockdownu’.

Iz HT-a za Hinu naglašavaju da su u situaciji mjera “zatvorenosti svega” u vrlo kratkom roku morali osigurati sve preduvjete za rad zaposlenika od kuće, kao i sigurnost i zaštitnu opremu za tehničare koji su u svakodnevnom kontaktu s korisnicima na terenu.

“Prioriteti su bili osigurati zaštitu zdravlja svih zaposlenika i njihovih obitelji, ali i omogućiti povezanost u situaciji u kojoj su komunikacija i povezanost važniji nego do sada.

Iako su očekivano od početka krize uzrokovane covidom19 bilježili znatna povećanja telekomunikacijskog prometa, to nije dovelo do nikakvih problema, jer je mreža dimenzionirana da može podnijeti i znatno veće povećanje prometa od onoga koje je sada prisutno.

Otkrivaju pritom da je u mobilnoj mreži u ožujku podatkovni promet povećan za 25 posto u odnosu na veljaču, uz istodobni 35 postotni rast korištenja govorne usluge.

I u fiksnoj mreži su zabilježili povećanje prometa od 65 posto u govornoj usluzi, te rast podatkovnog prometa od 50 posto, a i za travanj, s obzirom na zahtjeve privatnih i poslovnih korisnika, očekuju nastavak uzlaznog trenda.


Izvor: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 28.04.2020.