Hrvatski grad ukida dva poreza i poduzetnicima štedi 4 milijuna kuna

Hrvatski grad ukida dva poreza i poduzetnicima štedi 4 milijuna kuna

Od ukidanja tih dvaju poreza najviše će koristi imati ugostitelji

Grad Osijek ukida dva od tri poreza u nadležnosti grada od 1. siječnja 2021.: porez na potrošnju i porez na zakup javnih površina, čime će rasteretiti gospodarstvo za tri do četiri milijuna kuna godišnje.

Od ukidanja tih dvaju poreza najviše će koristi imati ugostitelji koji tvrde da su najpogođeniji odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite za obuzdavanje epidemije. Kako će (i hoće li) Osijek nadomjestiti navedeni manjak u gradskom proračunu tek treba vidjeti.

Mjeru je predložio gradski SDP, a iz Grada Osijeka poručuju da u suradnji s poduzetnicima nastavljaju pratiti stanje i “poduzimati sve što je moguće da se olakša položaj gospodarstvenika u vrijeme korona krize”.

Iz najvećega slavonskog i istočnohrvatskog grada poručuju da su dosad pomogli lokalno gospodarstvo kroz mjere za očuvanje radnih mjesta, obustavu naplate javnih površina, obustavu plaćanja najamnine za korisnike gradskih prostora koji nisu mogli obavljati djelatnost i druge.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 20.10.2020. / www.poslovni.hr