Hrvatski grad koji na 1 proračunsku kunu iz fondova povuče 3,5 bespovratnih

Hrvatski grad koji na 1 proračunsku kunu iz fondova povuče 3,5 bespovratnih

Karlovac je povukao u godinu dana 768 kuna po stanovniku, a pošto to čini 4,26 posto u svom povućenom novcu u gradovima Hrvatske plasirao se među pet najučinkovitijih na Danima regionalnog razvoja i europskih fondova koje organizira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU (početkom ovog mjeseca).

Omjer bespovratnih i proračunskih sredstava u Gradu Karlovcu pokazuje da na jednu gradsku kunu dolazi 3,5 bespovratnih iz europskih fondova, od 2014. kroz 92 projekta povučeno je ukupno 262 milijuna kuna, a u tijeku je provedba 29 projekata vrijednih 164 milijuna kuna.

Te je podatke iznijela gradska pročelnica Upravnog odjela za razvoj grada i EU fondove Marijana Tomičić u srijedu na  konferenciji za novinare. Za usporedbu, dodala je, prije godinu dana bilo je 16 projekata vrijednih 40 milijuna kuna.

Grad Karlovac je, naime, ovogodišnji dobitnik Plakete za najbolje gradove Jutarnjeg lista, portala gradonačlenik.hr i agencije Ipsos u kategoriji povlačenja novca iz EU fondova velikih, srednjih i malih gradova, podsjetila je.

Grad je povukao u godinu dana 768 kuna po stanovniku, a pošto to čini 4,26 posto u svom povućenom novcu u gradovima Hrvatske plasirao se među pet najučinkovitijih na Danima regionalnog razvoja i europskih fondova koje organizira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU (početkom ovog mjeseca).

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s poslovni.hr

Srijeda, 16.10.2019. / www.poslovni.hr