Hrvatska tvrtka kreirat će za Porsche: U iduće tri godine bit će zaposleno 100 stručnjaka

Hrvatska tvrtka kreirat će za Porsche: U iduće tri godine bit će zaposleno 100 stručnjaka

U novoj kompaniji partneri Infinum i Porsche Digital imaju jednake vlasničke udjele, a prema poslovnim planovima, u tvrtku i razvoj proizvoda uložit će se 10 milijuna eura

Oduvijek sam volio automobile, motore i zapravo sve na kotačima. Ima nešto lijepo u zajedničkoj prirodi inženjerstva, dizajna i strasti koje automobili okupljaju na jednom mjestu. I nijedna marka automobila na svijetu to ne čini bolje od Porschea, tako je pokretanje nove tvrtke i sklopljeni posao s novim partnerima Porche Digitalom, najavio Tomislav Car, suvlasnik i glavni izvršni direktor Infinuma, koji je ove godine na listi je nominirinih gospodarstvenika za nagradu Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

Infinum uspješno posluje u IT sektoru već petnaest godina, a posljednji pothvat odnosno pokretanje nove kompanije doveo ih je na listu kandidata.

Naime, Infinum, hrvatska tvrtka za dizajn i razvoj softvera, i Porsche Digital, podružnica njemačkog proizvođača sportskih automobila Porschea, pokrenuli su u rujnu novu kompaniju – Porsche Digital Croatia. Radi se o razvojnom centru za digitalne tehnologije u kojem će, kako je najavljeno, u iduće tri godine biti zaposleno 100 stručnjaka koji će raditi na dizajnu i razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju, razvijajući proizvode i usluge koji unapređuju digitalni ekosustav.

Tržište automobilske industrije progresivno se prilagođava novim tehnologijama i poslovnim modelima pa će oni koji danas izazivaju promjene dugoročno oblikovati digitalno tržište – izjavio je pri predstavljanju Tomislav Car, CEO Infinuma, pojašnjavajući kako će razvijati proizvode u dva glavna smjera: jedan dio odnosi se na digitalne proizvode kojima će se koristiti kupci i potencijalni kupci automobila, a drugi dio bit će vezan uz proizvodne i druge unutarnjih procese. Istovremeno, Infinum će nastaviti razvijati digitalne proizvode za klijente. S čelnicima Porsche Digitala, koji ima urede u cijelom svijetu Infinumovci su stupili u kontakt preko Mate Rimca. Kako je ispričao Car, vrlo brzo su ‘kliknuli’ i shvatili da slično razmišljaju o tehnologiji i poslu. Nadam se da će naša suradnja donijeti znanje iz Njemačke koje možda još nemamo i da ćemo zajedno nastaviti razvijati takav ekosustav u Hrvatskoj, smatra Car.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 10.11.2020. / www.poslovni.hr