Hrvatska sada ima 24,2 milijarde eura na raspolaganju, Plenković ponosno čestitao svima na dogovoru

Hrvatska sada ima 24,2 milijarde eura na raspolaganju, Plenković ponosno čestitao svima na dogovoru

Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak je, nakon postizanja dogovora europskih čelnika o proračunu EU-a u Bruxellesu, čestitao svima koji su tome pridonijeli i ponovio kako Hrvatska sada ima 24,2 milijarde eura za gospodarski oporavak.

Hrvatski premijer je na Twitteru objavio kako je razgovarao sa slovenskim kolegom Janezom Janšom, koji je na Europskom vijeću zastupao Hrvatsku zbog Plenkovićeve zaraze koronavirusom, te je čestitao svima nakon što je postignut konačni dogovor o novom europskom proračunu te instrumentu za oporavak od koronakrize 'EU sljedeće generacije'.

'Hrvatska sad ima zajamčene financijske poluge od 24,2 milijarde eura za gospodarski oporavak u sljedećih 10 godina. Čestitam svima na uspjehu!', napisao je hrvatski premijer.

U ta sredstva nisu uračunata ona koja će Hrvatska moći povlačiti još tri godine iz prošlog financijskog okvira zbog roka N+3, objavila je vlada sredinom prošlog mjeseca.


Izvor: Poslovni dnevnik

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 11.12.2020.