Hrvatska priča o uspjehu: Proširili se na Švedsku, a u planu je i Iran

Foto: net.hr (Goran Kovacic/PIXSELL)

Iz tvrtke, koju su osnovali i vode je Denis Polić i Andrija Čolak, objavili su kako je potpisan i prvi ugovor za restoran u Iranu, koji će biti otvoren do kraja 2016. godine. “U pregovorima smo za još nekoliko tržišta, ali o tome ćemo govoriti kad dođe vrijeme za to”, kazao je Čolak, prenosi Poslovni dnevnik. Surf’n’Fries za sada ima 50 lokala u 11 zemalja. Najviše u samoj Hrvatskoj, njih 33, a slijedi Norveška s tri, Slovenija, BiH, Austrija i Vijetnam s po dva, a s po jednim restoranom prisutni su u Mađarskoj, Njemačkoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Rumunjskoj i Turskoj.

Da je riječ o uspješnom projektu, potvrđuje i nagrada koju im je dodijelila Svjetska udruga franšizera (IFA) kao najvećoj franšiznoj nadi. Čolak ističe da su oni prvi brend u svijetu koji je predstavio tehnologiju pripreme krumpirića bez ulja, vrućim zrakom, a već su i prije nagrađivani za inovativnost po pitanju rješenja ambalaže.

Surf’n’Fries zapošljava oko 400-tinjak radnika, a u 2014. je ostvario rast poslovanja od 16,5 posto.

Vijest je preuzeta sa portala net.hr

 

Petak, 04.09.2015. / net.hr