HRVATSKA JE HIT U SVIJETU! Ugledna američka agencija za luksuzna putovanja svrstala nas u top pet najboljih turističkih destinacija

HRVATSKA JE HIT U SVIJETU! Ugledna američka agencija za luksuzna putovanja svrstala nas u top pet najboljih turističkih destinacija

Američka agencija Virtuoso uvrstila je Hrvatsku u top pet svjetskih turističkih destinacija

Upravo je stigla sjajna vijest za hrvatski turizam. Naime, američko udruženje agencija za luksuzna putovanja Virtuoso uvrstilo je Hrvatsku među top pet svjetskih destinacija za 2020. godinu u tri kategorije, izvijestila je u utorak Hrvatska turistička zajednica (HTZ). Rezultati su objavljeni u godišnjem istraživanju “Virtuoso Luxe Report“ koji u 2020. godini na temelju trenutnih rezervacija predviđaju top trendove u putovanju među kojima su višegeneracijska putovanja, autentičnost, aktivna i pustolovna putovanja, obiteljska te slavljenička putovanja.

Hrvatska je u kategoriji najpopularnije brzorastuće destinacije zauzela prvo mjesto. Iza sebe je ostavila Antarktiku, Island, Japan i Portugal. U kategoriji najboljih destinacija za milenijalce zauzela je treće mjesto iza Grčke i Balija, a ispred Islanda i Kambodže. U kategoriji najbolje globalne destinacije Hrvatska je zauzela peto mjesto, a ispred su Italija, Grčka, Francuska i Japan, navode iz HTZ-a.

Odlična pozicija na američkom tržištu

“Hrvatski turizam u segmentu dalekih tržišta najveći turistički promet ostvaruje upravo iz SAD-a”, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić. Napomenuo je da Virtuosov izvještaj dodatno potvrđuje odličnu poziciju koju Hrvatska uživa na američkom tržištu i potvrđuje da je u društvu vodećih odredišta za goste istančana ukusa.

Također je rekao kako je u dosadašnjem dijelu godine s tržišta SAD-a ostvareno gotovo 627 tisuća dolazaka i više od 1,7 milijuna noćenja. To je rast od 12 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Članak prenesen s portala net.hr

Četvrtak, 24.10.2019. / https://net.hr/