Grupa Pivac učenicima nudi izdašne stipendije i posao

Grupa Pivac učenicima nudi izdašne stipendije i posao

Mjesečna stipendija u iznosu od 2800 kuna, besplatni udžbenici, naknada za rad na praksi, siguran posao nakon školovanja… To je samo dio toga što budućim mesarima nudi Grupa Pivac, jedan od najvećih hrvatskih proizvođača mesa i mesnih prerađevina.

Program je to koji je Grupa osigurala u suradnji s Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta iz kojeg su obećali povećanje učeničkih stipendija s 9000 na 18.000 kuna godišnje.

Dakle, nastavno na 1800 kuna mjesečne stipendije MINGO-a u okviru projekta "Poticanje obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja", Grupa Pivac učenike će nagraditi s još 1000 kuna i ostalim navedenim pogodnostima.

- Hrvatska ne treba eksperimentirati, već jednostavno preuzeti postojeći model koji je dobar i prilagoditi ga vlastitom okviru - poručio je resorni ministar Darko Horvat prilikom svog posjeta Mesnoj industriji Vajda, jednom od poduzeća u sastavu Grupe Pivac.

Dodao je i kako su takve mjere nužne za zaustavljanje odljeva mladih koji masovno napuštaju Hrvatsku u potrazi za bolje plaćenim poslovima.


Ostatak članka pročitajte na: novac.jutarnji.hr

 

Četvrtak, 27.06.2019.