Grad Osijek poslao 200 tisuća kuna pomoći potresom pogođenim područjima

Grad Osijek poslao 200 tisuća kuna pomoći potresom pogođenim područjima

Grad Osijek je u hitnoj proceduri osigurao i uplatio 200 tisuća kuna pomoći potresom pogođenim gradovima Petrinji, Sisku i Glini te otkazao novogodišnji vatromet, izvijestili su u srijedu iz osječke Gradske uprave.

Zbog razornih posljedica tragedije, koja je pogodila ove gradove i okolna mjesta, gradonačelnik Ivan Vrkić u priopćenju za javnost izrazio je sućut obiteljima poginulih.

Zahvalio je osječkim vatrogascima te svim drugim profesionalcima i volonterima koji su "i ovoga puta brzom reakcijom i pružanjem pomoći pokazali veliko osječko srce, hrabrost i solidarnost". 

Svi smo u mislima s ljudima Sisačko-moslavačke županije, poručuju iz osječke Gradske uprave.

Iz osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) izvijestili su kako se priključuju akciji pomoći potresom pogođenim mjestima donacijom cjelokupnog prihoda od večerašnjeg novogodišnjeg koncerta.

"Suosjećajući sa žiteljima Sisačko-moslavačke županije, zbog prirodne katastrofe potresa koja ih je pogodila, osječki HNK do daljnjega odgađa koncert na Silvestrovo zakazan za 31. prosinca", priopćili su iz tog kazališta.

Izvor: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 30.12.2020. / www.index.hr