Godišnja skupština ISO-a otvorena uz rekordnih 5000 sudionika iz cijelog svijeta

Godišnja skupština ISO-a otvorena uz rekordnih 5000 sudionika iz cijelog svijeta

Svjetski čelnici iz normizacije, gospodarstva, civilnog društva, akademske zajednice i medija sastali su se u Abu Dhabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), gdje ISO održava prvu godišnju skupštinu uživo nakon dvije godine. Godišnja skupština ISO-a od 19. do 23. rujna 2022. godine, kojoj je domaćin Ministarstvo industrije i naprednih tehnologija (MoIAT) UAE-a, najveće je međunarodno okupljanje o normama.

Taj izniman događaj održava se u ključnom trenutku u povijesti i njegovih gotovo 5000 sudionika bavit će se rješenjima za najveće svjetske probleme, uključujući zaštitu klime, održivost, nestašicu vode i energiju.

U pozdravnom govoru, Njegova Ekscelencija Omar Suwaina Al Suwaidi, pomoćnik ministra industrije i naprednih tehnologija, rekao je: „S obzirom na gospodarske i ekološke probleme svijeta, normizacija nikada nije bila važnija. Ova skupština bitna je ne samo za globalni industrijski ekosustav nego i za trgovinu, gospodarstvo i zaštitu klime u širim razmjerima.“ Dodaje: „Zbog utjecaja na trgovinu, normizacija ima ključnu i dugoročnu ulogu u potpori održivom gospodarskom razvoju. Tako i ISO ima važnu ulogu u poticanju trgovine na lokalnim, regionalnim i globalnom tržištu. UAE dijeli ISO-ovu predanost razvoju infrastrukture kvalitete, ne samo radi potpore gospodarskom rastu nego i radi povećanja održivosti i zadovoljstva korisnika.“

Ključna je suradnja

Tema je skupštine „suradnja za budućnost“.

Predsjednica ISO-a, Ulrika Francke, izjavila je: „U duhu suradnje koja je u osnovi svega što ISO radi, okupili smo se ovdje kako bismo radili na rješenjima. Vidjela sam iz prve ruke kako norme oblikuju svijet. Za rješenje globalnih problema nužno je vođenje kroz suradnju, dogovor o normama i propisima, uspostavljena politika i velika inicijativa.“

Klimatska kriza i ostali problemi održivosti pozivaju na globalnu suradnju. Sudionici će se baviti hitnim globalnim problemima, gospodarskim, ekološkim i društvenim – sve uz potporu globalnoga normizacijskog sustava.

Hrvatski zavod za norme sudjeluje na godišnjoj skupštini ISO-a
Delegacija Hrvatskog zavoda za norme (HZN) predstavlja Republiku Hrvatsku na glavnoj Godišnjoj skupštini Međunarodne organizacije za normizaciju (ISO). Ravnatelj Igor Božičević i voditelj Odsjeka za opća područja normizacije Dražen Biošić sudjeluju u radu plenarne sjednice Glavne skupštine, koja će se baviti najvećim aktualnim, globalnim izazovima našeg vremena, sagledavajući rješenja kroz međunarodne norme. Istovremeno, hrvatska je delegacija održala bilateralne susrete s delegacijama drugih zemalja na kojima se razgovaralo o zanimljivim temama regionalne suradnje.

Delegacija HZN-a sudjeluje i na događanjima sa zanimljivim temama, koje su globalno važne poput klimatskih promjena, nestašice vode, suradnje u rješavanju energetske krize, dekarbonizacije itd.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 23.09.2022.