Glas poduzetnika: 'Drugi paket vladinih mjera vrlo je blizu našim zahtjevima'

Glas poduzetnika: 'Drugi paket vladinih mjera vrlo je blizu našim zahtjevima'

Inicijativa Glas poduzetnika u srijedu je ocijenila da je najavljeni drugi paket hrvatske Vlade za pomoć gospodarstvu, koji se očekuje ovog tjedna, "vrlo blizu liste od deset zahtjeva" koje su poslali Vladi prije desetak dana.

"Vidljivi su rezultati aktivnosti predstavnika poduzetnika i Vlade u proteklih tjedan dana te će se u novom paketu mjera, prema najavi, naći i otpis, a ne odgoda, poreza na dohodak i doprinosa te oslobađanje plaćanja mnogih parafiskalnih nameta", ističu iz te Inicijative uoči sutrašnje sjednice Vlade na kojoj bi trebao biti predstavljen, i kako očekuju, i potvrđen novi paket mjera.

Iz Inicijative tim povodom komentiraju da će najavljene mjere mikro, malim i srednjim poduzetnicima te obrtnicima i njihovim zaposlenicima, kojima je onemogućeno poslovanje, uz već donesenu mjeru isplate minimalne plaće od 3.250 kuna, omogućiti i opstanak tijekom kriznog razdoblja bez prihoda s minimalnim troškovima te da broj izgubljenih radnih mjesta bude što manji, piše novac.jutarnji.hr.

Zadovoljni su, kako dodaju, što je Vlada pokazala razumijevanje za probleme malog i srednjeg poduzetništva te što su  bili spremni poslušati prijedloge iz privatnog sektora, od HUP-a, te Inicijative do ekonomskih stručnjaka i samih poduzetnika.

Slične teme:


Izvor: novac.jutarnji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 01.04.2020.