Fortenova prodala Ledo Nomad Foodsu za 615 milijuna eura

Fortenova prodala Ledo Nomad Foodsu za 615 milijuna eura

Peruško je kazao i da će sredstva od prodaje Poslovne grupe zamrznute hrane iskoristit kako bi odmah otplatili dug uslijed čega će znatno smanjiti zaduženost kompanije.

 

Fortenova grupa je u četvrtak izvijestila da je uspješno zaključila prodaju Poslovne grupe zamrznute hrane tvrtki Nomad Foods, nakon što je dobila sva regulatorna odobrenja, a transakcija je vrijedna 615 milijuna eura.

Poslovna grupa zamrznute hrane obuhvaća Ledo plus d.o.o. u Hrvatskoj, Ledo Čitluk u Bosni i Hercegovini te Frikom d.o.o. u Srbiji, kao i nekoliko povezanih društava na drugim tržištima jugoistočne Europe te ima portfelj brandova zamrznute hrane i sladoleda koji su tržišni lideri i uživaju visoku prepoznatljivost među potrošačima u Hrvatskoj, Srbiji i BiH.

"Ta velika transakcija zaključena je godinu dana nakon što je u Fortenova grupi pokrenut proces prodaje Poslovne grupe zamrznute hrane, unatoč tome što je projekt proveden u vrlo izazovnim okolnostima pandemije", kazao je glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško.

Kazao je kako su puno radili na tome i ponosni su na činjenicu da su tom transakcijom u potpunosti ispunili svoje najvažnije ciljeve. "Postignuta cijena od 615 milijuna eura potvrdila je vrijednost našeg biznisa, a istovremeno smo u regiju doveli strateškog partnera koji će nastaviti razvijati posao i biti posvećen razvoju kultnih Ledovih i Frikomovih brandova", istaknuo je.

Također, izrazio je očekivanja će Nomad Foods biti važan poslovni partner regionalnoj maloprodaji Fortenova grupe u budućnosti.

"Za Fortenova grupu 2021. postaje godina transformacije. Ne samo da smo dovršili refinanciranje i prijenos Mercatora, gdje ostvarujemo planirane sinergije, nego smo i ispunili planove u uspješnoj ljetnoj sezoni, a sada i završili planiranu prodaju Poslovne grupe zamrznute hrane, što je sve rezultiralo time da Fortenova ima znatno snažniju kapitalnu strukturu", rekao je.

"U 2021. godini, uz transfer Mercatora, ispunjenje svih planova u ljetnoj sezoni u kojoj su sve naše djelatnosti i sva poslovna područja ostvarila izvrsne operativne rezultate kad je riječ o dobiti i novcu na računima, Fortenova grupa je, uz prodaju Poslovne grupe zamrznute hrane, u potpunosti završila i svoj program prodaje neosnovnih djelatnosti i ostvarila brojna operativna poboljšanja u svojim djelatnostima, koje sve doprinose poboljšanju naših financijskih pokazatelja", istaknuo je izvršni direktor Fortenova grupe za financije James Pearson.

Ostatak članka prčitajte na vecernji.hr.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 04.10.2021.