Evo gdje će biti Rimčev kampus, natječaj predviđa ulaganje najmanje 100 mil. kuna i otvaranje 200 radnih mjesta

Evo gdje će biti Rimčev kampus, natječaj predviđa ulaganje najmanje 100 mil. kuna i otvaranje 200 radnih mjesta

Konačno se otvaraju vrata za realizaciju investicijskog projekta kampusa Mate Rimca.

Grad Sveta Nedelja objavio je javni natječaj za zasnivanje prava građenja na terenu od ukupno 199 tisuća četvornih metara, za koji je predviđena gradnja proizvodno i razvojno-istraživačkog kampusa, a za koji bi godišnja naknada iznosila minimalno 0,10 kuna po kvadratu.

Pravo građenja ugovorilo bi se na 69 godina, što znači da bi investitor godišnje gradu plaćao gotovo 20 milijuna kuna, piše Poslovni dnevnik. Riječ je o nekretninama koje je još 2019. država prenijela u vlasništvo Sv. Nedelji, čijim je prostornim planom predviđeno da se na području starog dvorca Erdödy u Kerestincu gradi takav kampus. Natječaj predviđa među ostalim gradnju proizvodnog pogona, ispitnog laboratorija, istraživačko-razvojnog centra, informacijskog i edukacijskog kompleksa s komplementarnim sadržajima za korisnike i posjetitelje, od restorana, dormitorija za kraći boravak do ureda, izložbeno-prodajnih prostora, a moguća je i gradnja manjeg hotela kapaciteta do 100 kreveta. Moguća je i gradnja sportsko-rekreacijskih sadržaja za zaposlenike kampusa.

Rimac

Prije nekoliko godina kada je objavio namjeru gradnje kampusa, Rimac je objasnio kako bi to bila win-win situacija za sve. 'Dvorac bi se obnovio, a firma koja je flagship hrvatske industrije bila bi još reprezentativnija', kazao je tada Rimac, čije su pogone već tada obilazili zainteresirani ljudi sa svih strana svijeta.

Iz kriterija o bodovanju ponuda doznaju se i podaci da slijedi minimalno ulaganje od 100 milijuna kuna, kojima se otvara najmanje 200 novih radnih mjesta i zapošljava novih 50 visokoobrazovanih kadrova, a iz natječajnih uvjeta vidljivo je i da će daljnji postupak realizacije ulaganja teći brzo, jer se predviđa sklapanje ugovora u roku 30 dana od odabira najbolje ponude, a već u idućih 8 dana investitora se uvodi u posjed nekretnina, te mu ostaje točno tri godine, za realizaciju ulaganja u kampus, s tim da početak ulaganja mora krenuti već unutar 12 mjeseci, a u suprotnom Grad može jednostrano raskinuti ugovor. Natječaj je otvoren do 23. ožujka, a odabir ponude biti će objavljen u narednih 30 dana, što znači da bi sve predispozicije za početak ulaganja u kampus investitor imao do početka lipnja.

Teško da će Rimac imati konkurenta u ovom postupku, jer je on još davno izradio cjelokupan projekt i objavio da traži baš takvu lokaciju za svoj kampus u okolici Zagreba, a Sv. Nedelji je s druge strane od važnosti je da upravo poduzetniku koji je svojevrstan i njegov zaštitni znak omogući realizaciju za takav novi pothvat.


Izvor: Poslovni dnevnik

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 10.03.2021.