Electrocoin i još pet hrvatskih tvrtki među 50 najbrže rastućih u srednjoj Europi

Electrocoin i još pet hrvatskih tvrtki među 50 najbrže rastućih u srednjoj Europi

Šest hrvatskih tvrtki našlo se na ovogodišnjoj Deloittovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe

Najbolje, 6. mjesto, zauzela je tvrtka Electrocoin iz Zagreba koja se bavi trgovanjem i kripto valutama i procesiranjem kripto uplata, izvijestili su u petak iz Deloittea Hrvatska.

Ta ljestvica tvrtke rangira prema najbržem rastu prihoda u razdoblju od četiri uzastopne godine pa se tako za 2020. temelji na analizi prihoda ostvarenih od 2016. do 2019. Kako bi se našle na toj ljestvici konzultantske kuće Deloitte tvrtke moraju ispuniti nekoliko kriterija, među kojima je i da su od 2016. do 2018. imale godišnji prihod od 50 tisuća eura na više, a u 2019. i više od 100 tisuća eura.

U glavnoj kategoriji "50 najbrže rastućih", našlo se pet hrvatski tvrtki - Electrocoin je 6. mjesto zauzeo s rastom od 2.617 posto, a iz Hrvatske su na listi još i tvrtke Bazzar.hr na 36. mjestu s rastom od 695 posto, Agrivi na 39. mjestu s rastom od 640 posto, Include na 44.-om s 549-postotnim rastom te Eco Mobile na 47. mjestu s rastom od 530 posto.

Osim njih, u kategoriji "Zvijezde u usponu" tvrtka Speck se plasirala na 3. mjesto s rastom od 1.076 posto.

U toj su kategoriji, inače, "mlade" tvrtke s potencijalom rasta odnosno tvrtke koje posluju manje od četiri godine.

Nova je kategorija ove godine "Zvjezde pozitivnog utjecaja", na kojoj su se našle tri hrvatske tvrtke - Rimac automobili, Infinum i Infobip.

U toj posebnoj kategoriji se odaje priznanje tvrtkama koje uspješno povezuju izvrsne proizvode ili usluge s pozitivnim učinom na bar jedno od pet područja - društvo, poslovanje, inovaciju, okoliš i raznolikost. U kategoriji "Zvjezde pozitivnog utjecaja" sve zemlje sudionice predstavljaju po tri tvrtke koje su svojim radom i utjecajem to zaslužile.

Ukupno gledano na listi 50 najbrže rastućih je najviše tvrtki iz Češke (21) i Poljske (15), a slijede Hrvatska (5), Bugarska (3), Slovačka (2), dok po jednu tvrtku na ljestvici imaju Estonija, Kosovo, Latvija i Litva.

Po djelatnosti, na listi je najviše softverskih tvrtki, koje imaju 30 plasmana.

Članak je prenesen u skraćenom izdanju s portala novac.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 23.11.2020. / novac.jutarnji.hr