Dva tjedna nudili ‘app’ za propusnice, državu nije zanimalo

Dva tjedna nudili ‘app’ za propusnice, državu nije zanimalo

Besplatnu web aplikaciju za pomoć nudili smo intenzivno ministarstvima, županijama i gradovima, ali tijekom dva tjedna nitko iz ministarstava nije pokazao nikakav interes, gradovi, općine i tvrtke bili su vrlo zainteresirani”, kaže za Poslovni dnevnik Igor Majdandžić, direktor tvrtke Inin Informatički inženjering iz Slavonskog Broda, koja je osmislila i razvila web aplikaciju pomoću koje se propusnice za kretanje izvan mjesta prebivališta izdaju elektronski, čime se, ističu, umanjuje nepotrebne kontakte tijekom pandemije koronavirusa te ubrzava komunikacija i olakšava rad.

One su važne, vidjeli smo unazad dva tjedna, svima koji zbog posla i drugih vitalnih razloga moraju (privremeno) otići iz mjesta prebivališta ili boravišta. Izdavanje propusnica u jedinicama lokalne samouprave, prema kazivanjima iz općina i gradova, nailazilo je na teškoće jer su ih građani tražili i za ne baš tako važna putovanja, negdje je bilo i zloupotreba, kaže Majdandžić.

“Aplikacija je potpuno online i ne treba se skidati, njome smo pokušali smo maksimalno ubrzati proces zaprimanja, ovjere, generiranja i slanja propusnice”, kaže Majdandžić.

Na izradi aplikaciji je, dodaje direktor, sudjelovalo sedmero djelatnika Inina. 

“Osobno mi je neshvatljiva činjenica da u ovoj situaciji gdje javna uprava treba iskoristiti ekspertize iz različitih područja ostaje apsolutna gluha na pokušaje gospodarstvenika i stručnjaka. Iako je to poznata činjenica, žao mi je što i oni ne koriste priliku da evoluiraju na dobrobit svih građana”.

Što me smeta? Smeta me da ne postoji formalni način da pomognem građanima oko sebe s vještinama koje najbolje znam. Smeta me da nitko mjerodavan ne zna prepoznati i obratiti pažnju na priliku za boljitak sustava“, napisao je Majdandžić na poslovnoj društvenoj mreži.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 01.04.2020.