Dubrovnik donosi plan za spas turističke sezone

Dubrovnik donosi plan za spas turističke sezone

Vraćaju se avioprijevoznici, dogovoren zračni most, za kruzere se sprema poseban režim

S obzirom na napore koje su u procjepljivanje svojih stanovnika uložile Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države, ne treba čuditi što su europske zemlje ovisne o turizmu među prvima počele pikirati upravo na ta tržišta za koja vjeruju da bi, logično, među prvima mogla početi slati putnike.

Najdalje je otišla Grčka, destinacija koja je i inače ovisna o Britancima, koja je posljednjih dana počela najavljivati da je spremna ukinuti karantenu za sve turiste koji prilikom ulaska u zemlju mogu dokazati da su imuni na koronavirus, javlja Jutarnji list.

Ipak, izgledno je da će svoj dio britanskih, ali i američkih putnika pokušati ugrabiti i druge mediteranske destinacije, među kojima i Dubrovnik koji se svim silama, nakon neuspješne 2020., bori spasiti ljeto 2021.

Štoviše, dubrovački gradonačelnik Mato Franković kaže Jutarnjem kako je za Dubrovnik važno i tržište Izraela, također s visokom stopom procijepljenosti, koje je među posljednjima ukinulo avionske linije za Dubrovnik.

Više se nada polaže u Britance i Amerikance pa je Dubrovnik već dobio potvrdu da će ovu sezonu prema gradu letjeti EasyJet, British Airways i Jet2Com, a linija Philadelphia - Dubrovnik, koja je imala nesreću prometovati samo jednu sezonu, sasvim sigurno još neće biti obnovljena ove godine.

"S Britancima smo sve dogovorili, iako je trenutačno stvar na čekanju dok se putovanja i formalno-pravno ne obnove, a dogovor imamo i s britanskim TUI-jem koji će putnike u Dubrovnik dovoditi vlastitim zrakoplovima. Planiramo jak marketing na britanskom tržištu, ali čekamo pravi trenutak jer je to prerano činiti dok smo u lockdownu. Zasad računamo na kraj lipnja odnosno početak srpnja, a istraživanja tržišta pokazuju velik interes putnika", rekao je Franković za Jutarnji i dodao kako su prvi poslovi s američkim tržištem već ugovoreni.

Naime, švicarska kruzer kompanija Viking Cruises organizirat će zračne mostove prema Dubrovniku kojima bi u grad dovodila američke turiste, odakle će se ukrcavati u kruzere i ploviti prema Splitu, Šibeniku, Zadru te natrag za Dubrovnik.

Tvrtka je, kaže Franković, izradila stroge zdravstvene protokole koje je već predstavila Nacionalnom stožeru i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, a koji podrazumijevaju PCR testiranje putnika prije ulaska u avion, novo testiranje prije ulaska na kruzer u Dubrovniku te potom svakodnevno testiranje tijekom putovanja.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen iz Jutarnjeg lista.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 08.02.2021. / www.jutarnji.hr