Državnoj upravi dana mogućnost rada od kuće, uz bitnu iznimku

screenshot: YouTube

Državnoj upravi dana mogućnost rada od kuće, uz bitnu iznimku

Ministarstvo pravosuđa i uprave donijelo je novu uputu o radu službenika tijekom epidemije koronavirusa po kojoj se u određenim slučajevima djelu zaposlenika u državnoj upravi daje mogućnost rada od kuće.

Čelnik tijela organizirat će rad na najprimjereniji način koji će najbolje odgovarati potrebama i naravi poslova državne uprave, stoji u novim uputama.

Predviđena je, primjerice, mogućnost rada od kuće samo za pojedine ustrojstvene jedinice ili službenike, u razdoblju koje odredi čelnik tijela, ako postoje opravdani razlozi ili pak kombinacija rada od kuće i na poslu.

Jedan od predviđenih načina je i rad od kuće u timovima koji će se izmjenjivati te rad od kuće službenika kojima se u radnom prostoru ne može osigurati potrebnu fizičku udaljenost čak ni preraspodjelom uredskog prostora ili radom u smjenama.

Čelnici tijela državne uprave obvezni su u roku od sedam dana o svojoj odluci obavijestiti ministarstvo, navodi se u novoj upiti.

Rad od kuće ne može se, međutim, primijeniti na poslove koji primjerice obuhvaćaju rad s povjerljivim dokumentima ili poslove za koje nije moguće osigurati uvijete.

Neovisno o organizaciji rada tijela državne uprave čelnik tijela, kao i u ranijim mjerama, može odobriti rad od kuće primjerice službenicima u samoizolaciji, roditeljima i skrbnicima djece s teškoćama u razvoju ili službenicima s kroničnim bolestima.

Na snazi također ostaju ranije odluke o imenovanju koordinatora, nošenju maski, mjerenju temperature, smanjenju sastanaka i fizičkih kontakata.

Izvor: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 01.12.2020. / www.poslovni.hr