Državnim službenicima će rasti plaće, regres i božićnica

Državnim službenicima će rasti plaće, regres i božićnica

Vlada je na sjednici prihvatila prijedlog dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, kojim je predviđen rast osnovice plaća za 6,12  posto u idućoj godini, i to u tri navrata.

Ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića Vlada je ovlastila za sklapanje dodatka KU-u, a on je istaknuo da su pregovori sa sindikatima državnih službenika i namještenika vođeni u dobroj vjeri i s međusobnim uvažavanjem i razumijevanjem.

Osnovica za izračun plaće za državne službenike i namještenike u idućoj godini povećat će se za ukupno 6,12 posto u tri  navrata - od 1. siječnja za dva posto, od 1. lipnja za još dva posto te posljednjih dva posto od 1. listopada.

Dogovoreno je povećanje regresa i godišnje nagrade za božićne blagdane s 1250 kuna na 1500 kuna i dara u prigodi Dana sv. Nikole s 500 kuna na 600 kuna.

Osim toga, otpremnina prilikom odlaska u mirovinu od iduće godine iznosit će dvije osnovice za izračun plaće državnog službenika i namještenika umjesto tri proračunske osnovice, naveo je Aladrović.

Članak je prenesen s poslovni.hr

Petak, 22.11.2019. / www.poslovni.hr