Dostave neće spasiti restorane, mnogima će isplativija biti jedna druga opcija

Dostave neće spasiti restorane, mnogima će isplativija biti jedna druga opcija

Dok kafići nemaju izbora nego čekati bolje dane, dio restorana planira se baciti na dostavu, iako je to tanka zarada.

Iako svi imaju registraciju i minimalne tehničke uvjete za dostavu hrane, restoranima se u uvjetima zabrane rada i smanjenog prometa zbog izolacije više isplati zatvoriti i otpuštati ljude, ako Vlada ne donese konkretnije mjere pomoći zadržavanja radnih mjesta.

'Oko 10% radnika u restoranima ovih dana je dalo ili daje otkaz, jer spadaju u rizičnu skupinu i žele u samoizolaciju', tvrdi Marin Medak, predsjednik Koordinacije ugostitelja Hrvatske.

Dražen Boban, šef udruženja ugostitelja HGK e i vlasnik restorana Vinodol, ističe da će se s prelaskom na dostavu hrane bolje snaći oni koji su dosad to već radili.

'Dostavne službe uzimaju dosta visoku proviziju i bolje će proći koji su imali vlastitu dostavu. U tom segmentu prolaze jela spravljena od jeftinijih namirnica, što mi u Vinodolu nismo prepoznali kao vlastitu dodanu vrijednost, i naša ponuda nije za dostavu', kaže.

Vinodol je zatvorio prije tri dana jer nije bilo gostiju, i već su u gubitku. Većina radnika je na neplaćenom godišnjem, dio ih je tražio da ode kao tehnološki višak.


Ostatak pročitajte na: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 20.03.2020.