Donosimo razloge zašto veći dio milenijalaca ne štedi za mirovinu

Donosimo razloge zašto veći dio milenijalaca ne štedi za mirovinu

Čak dvije trećine milenijalaca, ne štedi za mirovinu. Glavni razlog zašto ne štede je nedostatak prihoda. Osim toga smatraju da štednja nema smisla, jer će budućnost ionako biti kaotična zbog klimatskih promjena.

- Lori Rodriguez, mlada komunikologinja iz New Yorka, ne štedi za mirovinu ne samo zato što joj to nije jednostavno za priuštiti, nego zbog toga što smatra da štednja nema smisla. Kao mnogi njene dobi, Rodriguez vjeruje da će klimatske promjene imati katastrofalne efekte na naš planet. Čak 88 posto milenijalaca - veći postotak nego bilo koja druga grupa - prihvaća stav da se klimatske promjene događaju, a 69 posto njih vjeruje da će se te promjene dogoditi za njihovog života - navodi se u članku MarketWatcha.

- Nadam se najboljem i planiram budućnost, ali kada vidim što se događa i kakve su prognoze, vidim da će situacija za 50 godina biti kaotična, a nije hiperbola i kada kažem da će biti malo apokaliptična - ističe Rodriguez. Takvi stavovi odudaraju od medijski prezentiranih ocjena milenijalaca kao optimistično-neobvezno-nonšalantnih, a podaci Journal of Abnormal Psychology found iz ožujku ove godine pokazuju povećanje mentalnih problema u SAD-u među mladima koji imaju između 18 i 25 godina.

Erin Lowry, autor knjige “Broke Millennial Takes On Investing“, preporučuje milenijalcima da štede koliko god mogu za mirovinu, bez obzira kakva su im trenutna futuristička vjerovanja.

- Čak i iako imate defetističke poglede na svijet morate štedjeti, inače će vam budućnost, u godinama umirovljenja, biti zagarantirano teška - zaključuje Lowry.


Ostatak članka pročitajte na: novac.jutarnji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 07.08.2020.