Veliki STEM natječaj za djecu i mlade:

Domišljati osnovnoškolci i srednjoškolci bore se za STEM kamp u Višnjanu

Domišljati osnovnoškolci i srednjoškolci bore se za STEM kamp u Višnjanu

U povodu Dana planeta Zemlje Bioteka, udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti, pod motom „Budi dio zelene budućnosti“ raspisala je natječaje za prijavu održivih STEM rješenja za osnovnoškolce i srednjoškolce.

Učenici trebaju osmisliti rješenje za jedan od ekoloških izazova stoljeća, snimiti video o tome u trajanju do 3 minute i objaviti ga na YouTubeu do nedjelje 19. lipnja 2022. godine.

Osnovnoškolci i srednjoškolci imaju po devet tema među kojima mogu izabrati kojim će se ekološkim izazovom baviti. Primjerice, osnovnoškolci mogu ponuditi rješenje što činiti s hranom kojoj je istekao rok trajanja, kako spriječiti pomor pčela, kako na nove načine skladištiti otpad, kako izgleda obalni grad otporan na porast razine mora te kako školsko igralište preurediti u eko-park. Stariji će pak učenici tražiti rješenja za izazove među kojima su elektrana koja ne šteti okolišu, te plan oporavka okoliša od masovnog turizma.

U svakoj kategoriji odabrat će se 40 najboljih radova. U kategoriji za djecu osnovnoškolske dobi mogu sudjelovati učenici koji u ovoj školskoj godini pohađaju 3., 4., 5., 6. ili 7. razred, a u kategoriji za mlade srednjoškolske dobi učenici koji sada pohađaju 8. razred osnovne škole ili 1., 2. ili 3. razred srednje škole. Na natječaje se mogu javiti djeca i mladi iz svih dijelova Hrvatske.

Autori najboljih videa u kojima su ponuđena kreativna, inovativna, jedinstvena i primjenjiva rješenja na zadane izazove, u rujnu ove godine besplatno će sudjelovati u petodnevnom STEM kampu u Znanstveno edukacijskom centru Višnjan.

Na koji će način djeca i mladi predstaviti svoja rješenja u videu, ostaje na njima. Mogu, među ostalim, pričati, igrati uloge, plesati, animirati, ali i koristiti neke vlastite alate i tehnike.

Natječaj se organizira u sklopu projekta „Razvoj mreže STEM ambasadora“.

Djecu i mlade, pobjednike natječaja, na daljnje razvijanje ljubavi prema STEM području u Višnjanu će poticati zaposlenici i članovi Astronomskog društva Višnjan uz STEM ambasadore iz Bioteke te udruga DOOR i FabLabHR.net. Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu predstavnik je znanstvene zajednice u projektu „Razvoj mreže STEM ambasadora“.

Projekt „Razvoj mreže STEM ambasadora“ ukupne vrijednosti 2.829.663,79 kn sufinancirala je s 2.405.214,22 kn Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, što čini 85 % ukupne vrijednosti projekta, a 15 % ukupne vrijednosti (424.449,57 kn) sufinancirano je iz Državnog proračuna.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 25.04.2022.