Dobila otkaz pa je zaposlili nakon nekoliko tjedana, samo kako joj ne bi morali isplatiti božićnicu

Dobila otkaz pa je zaposlili nakon nekoliko tjedana, samo kako joj ne bi morali isplatiti božićnicu

Jedna škola zaposlenicima je isplatila božićnice, a od njih je traženo da tu božićnicu i vrate

Navode sindikata da je Ministarstvo obrazovanja školama dalo usmenu uputu o raskidu ili otkazivanju ugovora na određeno iz Ministarstva su odbacili. Poručuju da je njihov stav zapošljavati osobe na određeno dok postoji stvarna potreba za radom.

"Oni više nemaju posao, ali im se kaže da će s 7. 1. njima potpisati novi ugovor o radu. Jedna zaposlenica koja nas je jučer zvala je rekla da je jako pogođena jer ona na taj način radi 12 godina", rekla je Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja.

Također, jedna škola zaposlenicima je isplatila božićnice, a od njih je traženo da tu božićnicu i vrate, piše Dnevnik.hr

Za Novu TV obratila se i učiteljica Irena sa svojim iskustvom:

"Prije nekoliko godina radila sam na zamjeni u jednoj školi. Prekinut mi je ugovor sredinom 12. mjeseca i ponovno mi je obnovljen sredinom prvog mjeseca. Sada srećom radim u školi koja nema praksu prekidanja ugovora tijekom praznika."

Ovu i ostale vijesti potražite na linku.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 24.12.2019. / poslovni.hr