Direktor HUP-a: Oni koji budu slobodni nedjeljom bit će odmorniji i radišniji u ponedjeljak

Direktor HUP-a: Oni koji budu slobodni nedjeljom bit će odmorniji i radišniji u ponedjeljak

Znam da će se neke kolege naljutiti na mene zbog toga, ali ja znam što je to nedjeljni ručak, a ne znam što je to ponedjeljkovni ručak.

Damir Zorić, glavni direktor HUP-a, u Newsroomu na N1 televiziji je govorio o izmjenama Zakona o radu, ali i o neradnoj nedjelji. Kako kaže, nedjelja bi trebala biti dan za odmor, i taj bi dan kao takav svi trebali imati.

Kazao je kako ih u petak očekuje razgovor s ministrom.

“Na sastanku ćemo vidjeti koji okvir za buduće pregovore se otvara. HUP je složena organizacija, imamo različite pristupe po pitanju neradne nedjelje. Ima ih koji ne rade, ima ih koji rade nedjeljom… U pojedinim područjima moramo imati i rad nedjeljom u trgovinama – turisti koji dođu na odmor ne razlikuju četvrtak od nedjelje, oni će kupovati ono što im je potrebno onda kada im je potrebno. Mislim da to treba biti uređeno prema europskim praksama. Ako ne budemo težili tome onda nećemo ni biti blizu europskim zemljama”, rekao je Damir Zorić.

Znam što je to nedjeljni ručak, a ne znam što je to ponedjeljkovni ručak

Kazao je kako u Sloveniji i Austriji nedjeljom nitko ne radi, te da su i petak i subota posvećeni hobijima, obitelji i drugim osobnim izborima.

“Svakako one koji rade nedjeljom treba bolje plaćati, jer oni nemaju ono što drugi vikendom imaju. U strah da će se zbog neradne nedjelje izgubiti promet ne vjerujem. Hrvatska nije shopping destinacija – ljudi u svojim zemljama kupuju ono što kupuju. Sve što ne mogu kupiti nedjeljom popodne kupit ću u petak ili subotu”, rekao je Zorić.

Kazao je i kako minimalnu cijena rada nedjeljom treba urediti i biti pošten prema onima koji rade na blagajnama.

“Znam da će se neke kolege naljutiti na mene zbog toga, ali ja znam što je to nedjeljni ručak, a ne znam što je to ponedjeljkovni ručak. Oni koji budu slobodni nedjeljom bit će odmorniji i radišniji u ponedjeljak”, rekao je Zorić.

Cijeli članak pročitajte na poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 22.09.2020. / www.poslovni.hr