Davor Božinović rekao je da su adventi zabranjeni, ali to neće omesti Advent u Zagrebu

Davor Božinović rekao je da su adventi zabranjeni, ali to neće omesti Advent u Zagrebu

Nove epidemiološke mjere koje stupaju na snagu u ponoć neće omesti odvijanje zagrebačkog Adventa, koji počinje upravo sutra, potvrdili su novinarima Poslovnog dnevnika iz Turističke zajednica Grada Zagreba.

Naime, na pitanje novinara prilikom predstavljanja mjera u četvrtak, potpredsjednik Vlade Davor Božinović rekao je da su zabranjene sve sajamske aktivnosti, uključujući i advente.

Prije samo dva dana TZ Grada Zagreba predstavio je program Adventa koji počinje u subotu, 28. studenog, tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće, a do 1. siječnja u planu je održavanje devet glazbenih festivala s 95 koncerata na kojima će nastupiti Zagrebački solisti, Zagrebački komorni orkestar i drugi vrhunski i mladi hrvatski glazbenici.

'TZGZ ove godine prigodno uređuje 3 lokacije u Donjem gradu i 4 u Gornjem gradu te one nisu zamišljene na način da bismo imali zadržavanje posjetitelja, već su protočne, namijenjene šetnji, fotografiranju, bez mogućnosti konzumacije hrane i pića', pojasnili su iz TZ-a. 

U program Adventa uključeni su i HNK Zagreb te KD Vatroslav Lisinski, kao i pojedini zagrebački muzeji. Kao i prijašnjih godina TZGZ surađuje s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom i HŽ Putničkim prijevozom, osiguravši posebne cijene karata za posjet zagrebačkom Adventu.


Izvor: Poslovni dnevnik

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 27.11.2020.