Dan otvorenih vrata Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba

Dan otvorenih vrata Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba

Zbog velikog priljeva napuštenih pasa posljednjih tjedana Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u subotu 27. svibnja 2023. godine organizira Dan otvorenih vrata te građane poziva da razmisle o nabavljanju kućnog ljubimca udomljavanjem.
Građani Sklonište mogu posjetiti od 10 do 15 sati te upoznati ljubimce koji tamo čekaju svoje ljude i odlazak u trajni dom.
U Skloništu je trenutačno 130 pasa među kojima su 32 šteneta. Još 17 štenaca je kod građana na privremenom čuvanju.
Zbog velikog broja pasa koji se u posljednje vrijeme pronalaze diljem Zagreba, Skloništu je trenutačno otežano njihovo preuzimanje.
„Kako bi psi mogli biti smješteni u Sklonište, moraju proći karantenu. Ako je ona puna, nalaznika psa molimo da ga pričuva nekoliko dana dok se ne oslobodi mjesto za psa u karanteni. Zahvalni smo građanima na razumijevanju. Kada psi ne bi prolazili karantenu, u Sklonište bi mogli unijeti zarazne bolesti zbog kojih bi ostali psi mogli oboljeti, a neki i uginuti. Posebno su ugrožena legla štenaca. Zbog toga smo izuzetno zahvalni građanima koji ih primaju na privremeno čuvanje“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.
Uz pse u Skloništu je trenutačno 18 mačaka. Riječ je o mačkama koje su pronađene bolesne ili ozlijeđene. Neke u Skloništu završavaju nakon smrti vlasnika.
Djelatnici Skloništa posjetitelje će u subotu upoznavati sa svojim svakodnevnim radom – od terenskih intervencija u kojima spašavaju divlje životinje, te preuzimaju pronađene kućne ljubimce, preko poslova u veterinarskoj ambulanti do brige za pse i mačke smještene u Skloništu.
Trenerica pasa Marija Ferenček u 11 će sati na poligonu za agility govoriti o odgoju štenaca i mladih pasa te pokazati što radi na treninzima sa psima koji u Dumovcu čekaju udomljenje.

Dan otvorenih vrata Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba

Dan otvorenih vrata Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 24.05.2023.