Dala otkaz i pokrenula hotel za “život na visokoj šapi”

Dala otkaz i pokrenula hotel za “život na visokoj šapi”

Dok mnogi karijeru uzaludno pokušavaju uskladiti s motom “pronađi posao koji voliš pa nećeš morati raditi nijednog dana u životu” uspjelo je to zagrepčanki Mirjani Sović. Uspješnoj karijeri u auto-branši rekla je zbogom i pokrenula ekskluzivni hotel za mačke, prvi takav u Hrvatskoj.

Pod egidom “život na visokoj šapi” početkom lipnja u Dugom Selu, vrata je otvorio prvi Royal Cat Hotel, specijalizirani deluxe smještaj namijenjen samo macama.

S Mirjanom Sović je u projekt u manjinskom udjelu ušla i kolegica Rahela Cvitković s iskustvom volonterke u udruzi za zaštitu životinja, a vjetar u leđa biznisu pružili su im državni poticaji za samozapošljavanje.

“Hotel smo otvorili 3. lipnja, a od 15. 6. su krenule rezervacije. Cijelo ljeto nismo stali, padali smo s nogu. Kroz hotel je otad prošlo oko 270 maca, dnevno u prosjeku oko 35 pa je brzo nestao strah da nećemo biti popunjeni”, kaže vlasnica Mirjana Sović.

Kako to obično biva, i sama je skrbnica o šest maca i jedne kujice, a ideja joj se rodila jer je svaki odlazak na put ili godišnji odmor značio stres kuda s ljubimcima. “Hotel za mačke vidjela sam davno u Aziji, u Singapuru, gdje su to luksuzne građevine, na nekoliko katova, tamo sasvim uobičajena pojava. Kad smo to ovdje napravili, puno je ljudi mislilo da sam konačno ‘prolupala’”, prepričava kroz smijeh.

Prema anketi GfK od prije nekoliko godina, u Hrvatskoj više od 60 posto kućanstava ima barem jednog ljubimca, za oko trećinu ispitanih to je mačka, a za njih 41 posto pas.

Nakon oko 230.000 kuna vrijednih ulaganja, za četveronošce boravak u mačjem hotelu zaista je na visokoj šapi. Svijetao i vedar prostor od 120 kvadratnih metara uvijek je zaključan i sa svih strana okružen kamerama te 24/7 povezan sa zaštitarskom službom. U dvije prostorije nalazi se 16 Royal Vip te 9 Royal Classic mačjih apartmana izgrađenih od drveta u kojima mace imaju odvojene prostore za spavanje, jelo i kutiju s pijeskom koja se čisti s vanjske strane kako bi životinja imala mir.

Za razliku od čuvanja u nečijem domu, odsutni skrbnici svoje četveronožne ljubimce i ljubimice u svakom trenu mogu imati “na oku” putem live video streaminga, čak i noću zahvaljujući infracrvenoj kameri, a posebno se pazi na higijenu i zdravlje. U hotel se mogu smjestiti samo socijalizirane mace uz potvrdu o cijepljenju i odrađenu kastraciju, a potpisuje se i ugovor o smještaju.

Članak u cijelosti pročitajte na portalu poslovni.hr

Petak, 13.12.2019. / www.poslovni.hr