Ćorić najavio koje će 3 nove mjere Vlada predložiti poticajnim mjerama

Ćorić najavio koje će 3 nove mjere Vlada predložiti poticajnim mjerama

Hrvatski sabor će ovaj tjedan raspraviti o izmjenama Zakona o poticanju ulaganja kojima se žele ublažiti posljedice pandemije koronavirusa

Ranijim poticajnim mjerama, Vlada predlaže dodati još tri, a koje su to mjere, objasnio je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

Iznimno se omogućuje dodjela potpora za ulaganje poduzetnicima koji 31. prosinca 2019. nisu bili u poteškoćama, ali su u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2020. to postali.

Korisnicima potpora za ulaganje omogućava se da za projekte čije trogodišnje razdoblje realizacije ‘pada’ unutar razdoblja početka pandemije, to razdoblje produlje za jednu godinu.

Također, kad je riječ o obvezama preuzetim prije 31. prosinca 2019. gubitak radnih mjesta u istoj ili sličnoj djelatnosti do kojeg dođe u razdoblju 1. siječnja 2020. do 30. lipnja 2021. godine u nekom od objekata odnosno projekata korisnika u zajedničkom europskom gospodarskom prostoru ne smatra se premještanjem u smislu Zakona o poticanju ulaganja.

Sabor će raspraviti i Vladin prijedlog da izmjeni Zakon o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave uredi prava i obveze članova Komisije, među njima i osnovna, poput prava na godišnji odmor, naknadu troškova prijevoza, ali i druga prava, poput prava na naknadu plaće nakon prestanka dužnosti, povratka na rad u državnom i javnom sektoru itd.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 09.02.2021. / www.poslovni.hr