Cijene ipak rastu? Oni poručuju: ‘Zadnju riječ imat će tržište s obzirom na otežanu proizvodnju i prijevoz roba’

Cijene ipak rastu? Oni poručuju: ‘Zadnju riječ imat će tržište s obzirom na otežanu proizvodnju i prijevoz roba’

Iako HGK tvrdi da trgovci neće dizati marže te da je Vlada ograničila rast cijena određenih proizvoda, čini se da će zadnju riječ u formiranju cijena imati tržište, piše net.hr.

Trgovci neće dizati marže, Vlada je ograničila rast cijena određenih proizvoda pa s tog aspekta kupci mogu biti mirni, a trgovci imaju dovoljno robnih zaliha za nekoliko tjedana stabilne opskrbe, priopćeno je u nedjelju iz Hrvatske gospodarske komore (HKG).

“Međutim, zadnju riječ u formiranju cijena imat će tržište, a s obzirom da je otežana proizvodnja i prijevoz određenih roba, ne može se isključiti da će cijene nekih proizvoda ipak rasti. Važno je da svi pokažemo solidarnost i poslujemo imajući u vidu širu društvenu sliku te da se ‘lovci’ na ekstra profite suzbiju odmah u korijenu“, rekao je potpredsjednik HGK za trgovinu i financijske institucije Josip Zaher, komentirajući moguće fluktuacije na tržištu zbog koronavirusa.

Naglasio je i da trgovci imaju dovoljno robnih zaliha za nekoliko tjedana stabilne opskrbe i kako se nada da će u tom roku i na razini Europske unije biti donesene mjere koje će prevenirati moguću krizu.

Ostatak članka pročitajte na: net.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Tagovi: prodaja, cijene, rast, HKG
Utorak, 17.03.2020.