Česi bi mogli biti ‘hit’ ove turističke sezone

Česi bi mogli biti ‘hit’ ove turističke sezone

Broj rezervacija u luksuznom privatnom smještaju iz Češke značajno raste prema udjelu ukupnog broja rezervacija.

Češki turisti ove bi godine mogli biti hit sezone, prema trenutnim pokazateljima prodajnih statistika tvrtke Croatia Luxury Rent.

Broj rezervacija u luksuznom privatnom smještaju iz Češke značajno raste prema udjelu ukupnog broja rezervacija, te se približio broju prodanih aranžmana iz Austrije i Slovenije. Riječ je o porastu od čak 23 posto u odnosu na proteklu sezonu.

“S druge strane, čini se da zbog utjecaja rata u Ukrajini, nestabilnosti i priljeva velikog broja izbjeglica, tržišta Poljske i Slovačke bilježe pad rezervacija”, kažu u agenciji.

S druge strane, ekonomski rast i platežno jačanje češkog tržišta uzrokovalo je značajno povećanje broja rezervacija iz te zemlje. Češka je jedno od najbrže rastućih gospodarstava u Europi, i pozitivni gospodarski rezultati donose povećanje plaća te posljedično i potrošnje koja je početkom pandemije bila u padu, no posljednjih godinu dana se vraća na višu razinu.

Posebno treba naglasiti i podatak kako unutar Europske unije Češka ima jednu od najnižih stopa nezaposlenosti. Hrvatska je iz Češke lani ostvarila 775 tisuća dolazaka uz 5,2 milijuna noćenja, za oko 50 posto više nego u godini ranije, i to nam je bilo peto najveće emitivno tržište.

Ovu i slične vijesti pronađite na poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 25.05.2022. / poslovni.hr