Čakovec proglašen najboljim velikim gradom u Hrvatskoj po kvaliteti života

Foto: Silverije (CC BY-SA 4.0)

Čakovec proglašen najboljim velikim gradom u Hrvatskoj po kvaliteti života

U konkurenciji velikih gradova Čakovec je proglašen najboljim u Hrvatskoj po kvaliteti života

Riječ je o nezavisnom i jedinstvenom istraživanju u Hrvatskoj, koje prema znanstvenoj metodologiji mjeri brojne pokazatelje u proračunima i statističkim podacima vezanim uz pojedinu sredinu.

Istraživanje su proveli portal Gradonačelnik.hr, Jutarnji list i agencija Ipsos, a najbolji gradovi birali su se u kategorijama malih, srednjih i velikih i to u četiri područja: gospodarstvo, obrazovanje i mladi, uspješnost u korištenju EU fondova te u zbirnom, kvaliteti života.

Upravo je u ovoj posljednjoj kategoriji najboljim velikim gradom u Hrvatskoj proglašen Čakovec. U promatranje je uzeto čak 26 kriterija poput prosječnog dohotka po stanovniku, udjela izdvajanja za obrazovanje, zaštitu okoliša, subvencioniranje cijene prijevoza te indeks starenja stanovništva, a sve to u nekoliko proračunskih godina unazad.

U najužem izboru još su bili Zagreb, Varaždin, Dubrovnik i Samobor, a Čakovec je preoteo titulu prošlogodišnjem osvajaču, Gradu Zagrebu.

Članak je skraćenom izdanju prenesen s portala regionalni.com

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 23.10.2020. / regionalni.com