Britanci napravili nevjerojatnu promidžbu našeg turizma

Britanci napravili nevjerojatnu promidžbu našeg turizma

S britanskog je tržišta u subotu stigla dobra vijest. Hrvatska je ocijenjena kao sigurna destinacija za ljetovanje i dobila „zeleno svjetlo“ za primanje britanskih turista.

Britanske vlasti, prema pisanju tamošnjih medija, uvode tzv. sustav „semafora“ kojim će, prema riziku od zaraze koronavirusom, rangirati popularne turističke destinacije u Europi i svijetu - oznakama crveno, žuto i zeleno.

Zelenu oznaku, koja predstavlja minimalni rizik od zaraze, osim Hrvatske, dobit će Grčka, Njemačka i Austrija, među ostalima.

To znači da, kada odluka britanske vlade na snagu stupi 6. srpnja i otvori se zračni promet za ljetne destinacije, britanski turisti neće morati u dvotjednu karantenu prilikom povratka kao što je dosad važilo.

U žutoj kategoriji, koja predstavlja umjereni rizik, našli su se pojedini hrvatski turistički konkurenti – Italija, Španjolska, Portugal, Francuska i Austrija. U njihovom slučaju obveza karantene, također, ne vrijedi, ali se može uvesti ako epidemiološka situacija u međuvremenu eskalira.

S druge strane, zemlje poput Argentine, Brazila i Egipta, označene crvenom bojom, sa sobom nose obvezu dvotjedne samoizolacije po povratku.

Članak u cijelosti pročitajte na novac.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 29.06.2020. / novac.jutarnji.hr